logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi, sardeles Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, ko celt svētku galdā!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • Pētījums: Kādu gaļu un cik bieži…

Pētījums: Kādu gaļu un cik bieži uz grila liek Latvijas iedzīvotāji?

26.06.2018

Visi jaunumi

arrow

Pētījums: Kādu gaļu un cik bieži uz grila liek Latvijas iedzīvotāji?

Tuesday, 26. June 2018.

Grilēta gaļa ir viena no iecienītākajām Līgo vakara un Jāņu dienas maltītēm. To galdā regulāri ceļ 86% Latvijas iedzīvotāju, bet vecumā līdz 30 gadiem pat 96%, liecina vadošā putnu gaļas ražotāja “Putnu fabrika Ķekava” aptauja par Latvijas iedzīvotāju grilēšanas paradumiem.*

Vairāk nekā puse jeb 51% iedzīvotāju gaļu grilē vairākas reizes mēnesī, bet 18% iedzīvotāji to dara katru nedēļu vai pat vairākas reizes nedēļā. 14% iedzīvotāji grilēšanas priekam ļaujas atkarībā no laikapstākļiem, kas stiprā dzimuma grilēšanas paradumus ietekmē vairāk nekā sievietes. Vislielāko prieku grilēšana sagādā tieši vīriešiem – gandrīz trešā daļa aptaujāto to atzīst par aizraujošu un baudāmu nodarbi.

Latviešu prasības pret grila gaļas kvalitāti pieaug, parādoties arī dažādiem jauniem izvēles kritērijiem. Līdzās gaļas svaigumam, kas būtisks gandrīz 80% grilētāju, svarīgi kļūst apstākļi, kādos gaļa tiek uzglabāta veikalā. Ap 30% cilvēku uzsver, ka gaļas izvēlē izvērtē pārdevēja uzticamību un drošību un to, vai gaļa ražota Latvijā.

Par jaunu un svarīgu gaļas izvēles kritēriju iedzīvotājiem kļuvuši dzīvnieku labturība – lai dzīvnieks būtu audzēts labos apstākļos, veselīgi un bez antibiotikām, šie kritēriji svarīgi 34% cilvēku. Par to īpaši domā vistas gaļas cienītāji, kuru vidū 68% ir būtiski, lai putns būtu audzis bez antibiotikām. 30% iedzīvotāju jau tagad izvēlas gaļu ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”, bet vēl 38% labprāt izvēlētos šādu gaļu, ja redzētu atbilstošu norādi. Sekojot pieaugošajām iedzīvotāju kvalitātes prasībām pret gaļu, ko likt uz grila, “Putnu fabrika Ķekava” šogad sākusi piedāvāt marinēto gaļu paaugstinātā kvalitātē ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. Tā ir pirmā grila produkcija Baltijā ar šādu marķējumu un produktu klāstā ir kopumā 20 dažādi produkti. “Ķekava” ir pirmais un pašlaik vienīgais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ieviesis ražošanas modeli, kas ļauj izaudzēt putnus veselīgi, bez slimošanas, tādejādi izvairoties no antibiotiku lietošanas. To, ka putns nav ārstēts, pircējam apliecina marķējums.

Vaicāti par motivāciju un vēlmi grilēt, Latvijas iedzīvotāji norāda – tas ir laiks kopā būšanai ar ģimeni un draugiem (62%), grilēta gaļa ir garšīga (49%) un grilēšana ir iespēja būt pie dabas svaigā gaisā (38%).38% grilēšana ir neatņemama vasaras sezonas sastāvdaļa, bez kuras siltie vasaras mēneši vispār nav iedomājami.

*Aptauja veikta 2018.gada jūnijā, piedaloties 702 respondentiem.

Jaunumi

Skatīt vairāk

Publikācijas

28.03.2025

Atklāj piecus mazāk zināmus faktus par vistas gaļu

Publikācijas

15.01.2025

“Ķekava Foods” valdes locekle un izpilddirektore Aiva Banga – ilgtspējīga ir tikai…

Publikācijas

11.12.2024

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

Publikācijas

16.10.2024

Vai zinājāt, ka imunitātei ne mazāk nozīmīgas par vitamīniem un minerālvielām ir…

Publikācijas

01.10.2024

Kliedējam mītus par vistas gaļas ražošanu

Publikācijas

23.05.2024

“Ķekava Foods” investē vairāk nekā miljonu eiro saules paneļu parka izveidē

Publikācijas

12.03.2024

Raidījums “Zaļi maldināts” par vistas gaļa bez antibiotikām.  

Publikācijas

02.02.2024

“Putnu fabrika Ķekava” pievieno grupas uzņēmumus un maina nosaukumu uz “Ķekava Foods”

Publikācijas

01.02.2024

Uztura speciālisti satrauc fakts, ka 67% Latvijas iedzīvotāju neplāno ēst veselīgāk

Publikācijas

24.01.2024

“Māmiņu kluba” sižets “Antibiotiku rezistence. Kāpēc tā veidojas?”

Publikācijas

24.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” apvienosies zem jauna nosaukuma ar vairākiem grupas uzņēmumiem

Publikācijas

16.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” eksports sasniedzis pusi no saražotā apjoma

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk