Jautājumi par vistas gaļu

Mēs labprāt gatavojam vistas gaļu, jo tas ir ātri un ne sevišķi dārgi, un vienlaikus domājam – nekas labs jau tas laikam nav. Bet ko tad vispār ēst… Vai nav paradokss? Tāpēc pavaicāsim speciālistiem tos jautājumus, kas mums visbiežāk ir uz mēles.

  • Cik vērtīgas uztura ziņā ir rūpnieciski audzētas vistas gaļa?
  • arrow arrow
  • Kāpēc bioloģiski audzētās vistas neizaug tik lielas kā rūpnieciski ražotās un garšo tomēr citādi?
  • arrow arrow
  • Zinot, ka Eiropas valstīs jau kādu laiku ir konstatēta putnu gripa un arī Latvijā jau atrasti beigti putni, cik droši ir ēst vistas gaļu?
  • arrow arrow
  • Vai, pērkot rūpnieciski audzētas vistas gaļu, man nav jāšaubās par tās kvalitāti?
  • arrow arrow
  • Vai rūpnieciskajā vistu audzēšanā tiešām tiek izmantotas antibiotikas un hormoni?
  • arrow arrow

Raksts tapis sadarbībā ar žurnālu “Ieva”.
Teksts: Aiva Alksne