logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi, sardeles Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, ko celt svētku galdā!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • “Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par…

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

11.12.2024

Visi jaunumi

arrow

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

Wednesday, 11. December 2024.

Mūsu uzņēmuma lielākā vērtība ir cilvēki – profesionāļi, kuru darbs un aizrautība veido Ķekava Foods panākumu stāstu.  Sadarbībā ar Working Day Latvia izceļam supervaroņus – darbiniekus, kas kopā  ar uzņēmumu bijuši daudzus gadus.

Jautrīte  Daugiša – Ķekava Foods laboratorijas vadītāja uzskata, ka nebaidoties no izaicinājumiem, izaugsme ir pašsaprotama! Neatlaidība, centība un apbrīnojamas spējas mācīties un attīstīties ir šī superstāsta pamatā.

Lasiet interviju ar Jautrīti Daugišu zemāk:

Kāda bijusi Jūsu un uzņēmuma izaugsme kopā pavadīto gadu laikā?

Darba gaitas “Putnu fabrika Ķekava” uzsāku 1976. gada 12.oktobrī. Tolaik Zootehnikas laboratorijai bija vajadzīgs laborants, kas aizvietotu prombūtnē esošo darbinieku. Darbs laboratorijā bija saistīts ar putnu barības proteīna noteikšanu, inkubācijas olu dzeltenuma karotīna noteikšanu un lopbarības eļļas kontroli. Laboratorija bija neliela, un tajā strādājām tikai divi cilvēki.

Pēc pusotra gada laboratorijā, sapratu, ka vēlos palikt strādāt fabrikā, jo uzņēmums attīstījās un tajā paplašinājās ražošana. Man piedāvāja strādāt Pārstrādes cehā par gaļas operatori.

Paplašinoties Veterinārajai nodaļai, tai pievienojās bakteriologs, lai iekārtotu veterināro laboratoriju. Tajā man piedāvāja strādāt par laboranti. Tādejādi iemācījos noteikt dažādus mikroorganismus un veikt mītņu dezinfekcijas kontroles. Šis man ļoti interesēja, tāpēc paralēli iesaistījos veterinārajā darbā, piedalījos putnu pārbaudēs uz salmonellām, kā arī mācījos veikt putnu sekcijas. 1987. gadā paralēli darbam iestājos LLA Veterinārajā fakultātē, kuru pabeidzu 1996. gadā, kļūstot par veterinārārsti un uzsāku darbu laboratorijā par bakteriologu.

Tika veikta rekonstrukcija veterinārajā blokā, pārveidotas telpas, un zootehniskā laboratorija tika apvienota ar veterināro laboratoriju. 2001. gadā kļuvu par laboratorijas vadītāju.

Uzņēmumam attīstoties, pieauga prasības produkcijas kontrolei un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanai. Mani interesēja kvalitātes jautājumi, tāpēc iestājos RTU Kvalitātes institūtā un 2005. gadā ieguvu maģistra grādu.

Gadu laikā esmu strādājusi arī uzņēmuma meitas uzņēmumā “Ķekavas broileri” kā pārtikas nekaitīguma paškontroles vadītāja.

“Putnu fabrika Ķekava” paplašināja savu produkcijas tirgu, un laboratoriskajai kontrolei bija liela nozīme.” 2006. gadā laboratorija ieguva akreditācijas statusu. To uzturam līdz pat šim brīdim.

Šogad esam sekmīgi aizstāvējuši laboratorijas pārvaldības sistēmas atbilstību LVS EN ISO 17025 standarta prasībām un demonstrējam kompetenci testēšanas jomā.

 

Kāda ir Jūsu panākumu atslēga tik ilgai karjerai vienā uzņēmumā?

Uzņēmums “Ķekava Foods” ir attīstījies un izaudzis ļoti plašs, un tā izaugsme turpinās nepārtraukti. Laboratorijas darbs ir kā mazs zobratiņš kopējā mehānismā, taču tas ir ļoti atbildīgs un svarīgs. Tieši tas man sniedz gandarījumu – ar savu un personāla darbu varam apliecināt, ka produkcijas ražošanas kvalitāte atbilst nekaitīguma kritērijiem.

 

Kas Jums dod motivāciju?

Man patiešām patīk tas, ko es daru – tā ir mana sirdslieta. Patīk būt starp jauniem un erudītiem kolēģiem. No viņiem es smeļos spēku un interesi par dzīvi. Man ļoti būtiska ir vide, kurā strādāju, kā arī tas, ka uzņēmums rūpējas par saviem darbiniekiem. Tas arī ir motivācijas pamatā.

 

Kā Jūs atjaunojat enerģiju un uzlādējaties darbiem?

Lielā mērā veltu visu sevi darbam, jo tas ir mana sirdslieta. Taču, lai veiksmīgi veiktu savus pienākumus, ir jāvelta laiks arī sev. Enerģiju gūstu caur saviem hobijiem – mīlu savu dārzu, kopju savas puķes un pretim saņemu skaistumu. Apmeklēju dažādus kultūras pasākumus, ceļoju ārpus Latvijas un dodos garās pastaigās ar nūjām. as viss man dod enerģiju, neļauj atslābt un palīdz saglabāt modru garu.

 

Kā sabalansējat darbu ar dzīvi?

Dažbrīd aizmirstu par balansu, jo to uzturēt nav viegli. Dažkārt pārlieku liels apzinīgums ņem virsroku, bet tad notiek kas jauns un negaidīts, kas palīdz visam atkal nostāties savās vietās un līdzsvarā.

 

Kādu padomu Jūs sniegtu tiem, kas tikai tagad uzsāk savas darba gaitas?

Mācieties, izkopiet savu aicinājumu un nododieties darbam ar visu sirdi!

Jaunumi

Skatīt vairāk

Publikācijas

28.03.2025

Atklāj piecus mazāk zināmus faktus par vistas gaļu

Publikācijas

15.01.2025

“Ķekava Foods” valdes locekle un izpilddirektore Aiva Banga – ilgtspējīga ir tikai…

Publikācijas

16.10.2024

Vai zinājāt, ka imunitātei ne mazāk nozīmīgas par vitamīniem un minerālvielām ir…

Publikācijas

01.10.2024

Kliedējam mītus par vistas gaļas ražošanu

Publikācijas

23.05.2024

“Ķekava Foods” investē vairāk nekā miljonu eiro saules paneļu parka izveidē

Publikācijas

12.03.2024

Raidījums “Zaļi maldināts” par vistas gaļa bez antibiotikām.  

Publikācijas

02.02.2024

“Putnu fabrika Ķekava” pievieno grupas uzņēmumus un maina nosaukumu uz “Ķekava Foods”

Publikācijas

01.02.2024

Uztura speciālisti satrauc fakts, ka 67% Latvijas iedzīvotāju neplāno ēst veselīgāk

Publikācijas

24.01.2024

“Māmiņu kluba” sižets “Antibiotiku rezistence. Kāpēc tā veidojas?”

Publikācijas

24.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” apvienosies zem jauna nosaukuma ar vairākiem grupas uzņēmumiem

Publikācijas

16.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” eksports sasniedzis pusi no saražotā apjoma

Publikācijas

10.10.2023

Laimīgo vistu spēks – Andrius Pranckevičius intervija žurnālā “Forbes”

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk