logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi, sardeles Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, ko celt svētku galdā!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • 68% gaļas pircēju ir svarīgi, lai…

68% gaļas pircēju ir svarīgi, lai dzīvnieku audzēšanā nebūtu izmantotas antibiotikas

17.07.2018

Visi jaunumi

arrow

68% gaļas pircēju ir svarīgi, lai dzīvnieku audzēšanā nebūtu izmantotas antibiotikas

Tuesday, 17. July 2018.

Latvijas iedzīvotāji kļūst prasīgāki pret veikalos nopērkamo produktu kvalitāti. Jūnijā veiktā iedzīvotāju aptauja rāda, ka, pērkot gaļu, vairāk nekā divas trešdaļas jeb 68% iedzīvotāju labprātāk izvēlētos to, kas audzēta bez antibiotikām.

Pieaugot diskusijai par lauksaimniecības dzīvnieku labturību un attiecīgi gaļas kvalitāti, iedzīvotāji, veicot pirkumus, aizvien vairāk izvērtē, vai dzīvnieks ir ticis audzēts labos apstākļos, ir bijis veselīgs un audzis bez antibiotikām.

Uztura speciāliste Ksenija Adrijanova skaidro: “Tendences parāda, ka cilvēki, tajā skaitā — jaunieši, arvien vairāk un vairāk mērķtiecīgi izvēlas veselīgo uzturu un dzīvesveidu. Iepērkoties viņi lasa, kas rakstīts uz produkta iepakojuma, un interesējas, kā produkts ražots. Par vistu gaļu sabiedrībā pastāv daudz mītu — daudzi tic, ka vistu audzēšanā izmanto augšanas hormonus, kā arī uzskata, ka putnu nav iespējams izaudzēt bez neadekvāti liela antibiotiku daudzuma. Šādi uzskati maldina un traucē veselīgu izpratni par vistas gaļu, kas ir vērtīgs liesu olbaltumvielu avots. Visa vistas gaļa, kas legāli nonāk veikalu plauktos, ir droša, bet audzēšana bez antibiotikām ir paaugstinātas kvalitātes rādītājs. Redzu, ka ražotāji jau šobrīd meklē risinājumus un audzē putnus bez antibiotikām, izveidojot vidi, kurā dzīvniekiem nav saskarsmes ar infekcijām un attiecīgi riska saslimt.”

Aptaujas dati liecina – 68% gaļas pircēju ir svarīgi, lai dzīvnieku audzēšanā nebūtu izmantotas antibiotikas. Trešā daļa aptaujāto iedzīvotāju jau šobrīd veikalu plauktos izvēlas tieši gaļu ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. Vecumā no 18 līdz 29 gadiem to norāda 40% aptaujāto, savukārt grupā pēc 40 gadu vecuma 33%.

Pieaug iedzīvotāju prasības ne tikai pret izcelsmi, bet arī gaļas pārdošanas apstākļiem. To, ka viņiem svarīga ir pārdevēja uzticamība un drošība, uzsver 30% aptaujāto, savukārt 80% respondentu pievērš uzmanību tam, lai gaļa veikalā tiek uzglabāta kvalitatīvos un piemērotos apstākļos.

Sekojot pieaugošajām iedzīvotāju kvalitātes prasībām pret gaļu, “Putnu fabrika Ķekava” pērn sāka piedāvāt gaļu paaugstinātā kvalitātē ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”. Šogad uzņēmums tai pievienojis arī pirmo grila produkciju Baltijā ar šādu marķējumu. “Ķekava” ir pirmais un pašlaik vienīgais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ieviesis ražošanas modeli, kas ļauj izaudzēt putnus veselīgi, bez slimošanas, tādejādi izvairoties no antibiotiku lietošanas. “Putnu fabrika Ķekava” antibiotiku patēriņš ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija.

*Aptauja veikta 2018.gada jūnijā sadarbībā ar Snapshots, piedaloties 702 respondentiem.

Jaunumi

Skatīt vairāk

Publikācijas

28.03.2025

Atklāj piecus mazāk zināmus faktus par vistas gaļu

Publikācijas

15.01.2025

“Ķekava Foods” valdes locekle un izpilddirektore Aiva Banga – ilgtspējīga ir tikai…

Publikācijas

11.12.2024

“Ķekava Foods” supervaroņi – stāsti par uzņēmuma darbiniekiem

Publikācijas

16.10.2024

Vai zinājāt, ka imunitātei ne mazāk nozīmīgas par vitamīniem un minerālvielām ir…

Publikācijas

01.10.2024

Kliedējam mītus par vistas gaļas ražošanu

Publikācijas

23.05.2024

“Ķekava Foods” investē vairāk nekā miljonu eiro saules paneļu parka izveidē

Publikācijas

12.03.2024

Raidījums “Zaļi maldināts” par vistas gaļa bez antibiotikām.  

Publikācijas

02.02.2024

“Putnu fabrika Ķekava” pievieno grupas uzņēmumus un maina nosaukumu uz “Ķekava Foods”

Publikācijas

01.02.2024

Uztura speciālisti satrauc fakts, ka 67% Latvijas iedzīvotāju neplāno ēst veselīgāk

Publikācijas

24.01.2024

“Māmiņu kluba” sižets “Antibiotiku rezistence. Kāpēc tā veidojas?”

Publikācijas

24.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” apvienosies zem jauna nosaukuma ar vairākiem grupas uzņēmumiem

Publikācijas

16.10.2023

“Putnu fabrika Ķekava” eksports sasniedzis pusi no saražotā apjoma

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk