Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekavas vistu stilbiņi
8-10 gab.
Kartupeļi
8-10 gab.
Sīpoli
3
Žāvētas plūmes bez kauliņiem
125 g
Sojas mērce
50 ml
Granātābolu mērce (Naršarab)
50 ml
Kļavu sīrups vai medus
1 ēdamkarote
Garšvielas: kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts, svaigs timiāns, melnie pipari
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Kartupeļus nomizo, sagriež četrās daļās. Sīpolus notīra un sagriež daiviņās.
- Uzkarsē pannu un ātri tajā apcep stilbiņus no abām pusēm, pārliek formā. Tieši tāpat apcep sīpolus un kartupeļus, pārliek formā. Pārkaisa visu ar svaigi maltiem pipariem.
- Sojas mērci sajauc ar granātābolu mērci, kļavu sīrupu, pievieno mazliet ūdeni un ielej formā. Pievieno žāvētas plūmes, timiāna zariņus un cep cepeškrāsnī apm. 35 min, līdz kartupeļi ir mīksti. 1-2 reizes cepot var apmaisīt.
- Pasniedz uzreiz galdā, tajā pašā formā. Var izdekorēt ar svaigu timiānu.