LOLLIPOP cāļa stilbiņi kolas glazūrā ar svaigo RANCH mērci

Recipe

LOLLIPOP cāļa stilbiņi kolas glazūrā ar svaigo RANCH mērci

pot

40 - 45 min

pot

4-6 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

STILBIŅIEM

Cāļa stilbi

1.5 kg

Ķiploki

3 daiviņas

Malts ingvers

1 tējkarote

Sāls

1 tējkarote

Asās paprikas pulveris

1 tējkarote

Svaiga citrona sula

60 ml

Kokakola

700 ml

Sojas mērce

3 ēdamkarotes

Kukurūzas ciete

1 ēdamkarote

Eļļa cepšanai

100 g

RANCH mērcei

Skābais krējums

150 g

Rūgušpiens

100 g

Sāls

1 tējkarote

Kaltēti pētersīļi

1 tējkarote

Kaltētas dilles

1 tējkarote

Maltais sīpolu pulveris

1 tējkarote

Maltais ķiploku pulveris

1 tējkarote

Svaigi kapāti lociņi

Pagatavošana

  • Cāļa stilbiņiem ar nazi noņem ādu, cīpslas un mīkstumu, kas ir ap pašu kauliņu.
  • Bļodā sajauc sarīvētus ķiplokus, maltu ingveru, sāli un aso paprikas pulveri. Šajā maisījumā apviļā stilbiņus.
  • Voka pannā uzkarsē eļļu un liek cepties stilbiņus 5–7 minūtes pa 2 vai 3 porcijām, lai panna nebūtu pārbāzta un visi stilbiņi apceptos zeltaini.
  • Visus apceptos stilbiņus liek pannā, pielej kokakolu un cep 10 minūtes.
  • Izņem stilbiņus, pievieno cieti, kas izšķīdināta pāris karotēs karstās kokakolas, un glazūru novāra 5 minūtes.
  • Pievieno atpakaļ stilbiņus un maisot cep vēl 5 minūtes, līdz visi stilbiņi noklāti ar lipīgo glazūru.
  • Pagatavo svaigo ranch mērci. Visas sastāvdaļas samaisa nelielā bļodiņā un glabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.

Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cepti cāļa stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno…

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa stilbiņi ar zilā siera mērci

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Ceptas vistas kājas ar citronu un timiānu

|Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” 03.02.2010. Nr.2(6)

pot

1 h 30 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min