Vista Jamaikiešu gaumē

Recipe

Vista Jamaikiešu gaumē

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa kājas

8 gab.

Citrons pasniegšanai

1

Čili pipari (pasniegšanai)

Svaigs koriandrs (pasniegšanai)

Marinādei nepieciešams:

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Sojas mērce

1 ēdamkarote

Citronu sula

2 ēdamkarotes

Čilli pipars

1 gab.

Mazs sīpols

1 gab.

Ķiploka daiviņas

5 gab.

Ingvera sakne

2 cm

Brūnais cukurs

3 ēdamkarotes

Sāls

2 tējkarotes

Pipari

1 tējkarote

Kanēlis

1 tējkarote

Muskatrieksts

/41 tējkarotes

Kaltēts timiāns

1/2 tējkarote

Karību jūras rīsiem nepieciešams:

Ķiploka daiviņas

2 gab.

Kaltēts timiāns

1/2 tējkarote

Žāvēts oregano

1/2 tējkarote

Malta paprika

1 tējkarote

Garengraudu rīsi

250 gr

Konservētās sarkanās pupiņas

1 bundža

Kokosriekstu piens

250 ml

Ūdens

150 ml

Sāls

1 tējkarote

Pipari

1 tējkarote

Lauru lapa

1 gab.

Eļļa cepšanai

Pagatavošana

  • Marināde:
  • Visas marinādes sastāvdaļas ielieciet smalcinātājā un sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
  • Sajauciet vistas stilbiņus ar ½ marinādi, pārklājiet trauku ar pārtikas plēvi un ļaujiet ledusskapī marinēties vismaz 4 stundas vai nakti.
  • Salieciet marinētos vistas stilbiņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un pārklājiet ar pusi no atlikušās marinādes.
  • Cepiet 180 grādos 25 minūtes. Pēc tam ppgrieziet kājas otrādi un pārklājiet ar atlikušo marinādi, un cepiet vēl 25 minūtes.
  • Rīsu pagatavošana:
  • Katlā uzkarsējiet eļļu, apcep pusminūti tajā sarīvētus ķiplokus.
  • Pievienojiet garšvielas un cepiet vēl pusminūti.
  • Noskalojiet rīsus, iemērciet katlā, maisot gatavojiet tos 1 minūti. Tad pievienojiet pupiņas, kokosriekstu pienu, ūdeni, sāli, piparus, lauru lapu.
  • Kad šķidrums vārās, samaziniet siltumu, līdz tas vienkārši burbuļo, uzlieciet katlam vāku un karsējiet vēl 15 minūtes - līdz rīsi vārās un šķidruma vairs nav.
  • Pasniedziet ēdienu ar svaigām citrona šķēlēm, pārkaisītām ar čilli un svaigu koriandru.

Cāļa kājas asā mērcē ar turku zirņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

60 min

pot

4 pers.

Ceptas cāļa kājas ar dārzeņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

30 min

pot

4 pers.

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un…

pot

60 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min