Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Recipe

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

pot

60 min

pot

2 pers.

pot

Vidēji

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un maigo kokosriekstu, gan kanēli, gan citronzāli. Lieliska alternatīva ierasto un biežāk baudīto garšu vietā.

Recepte no žurnāla “4 sezonas”

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa kājas

Kokosriekstu piens

100 g

Kokosriekstu eļļa

60 g

Citronzāles stiebriņš (sagriezts)

1 gab.

Nomizots ingvers (smalki sarīvēts)

70 g

Kanēlis

1/2 tējk.

Jūras sāls

pēc garšas

Svaigi malti piecu graudu pipari

pēc garšas

Mērcei:

Apelsīna sula

no 1 gab.

Olīveļļa

2 ēdk.

Brūnais cukurs

10 g

Jūras sāls

pēc garšas

Svaigi malti melnie pipari

pēc garšas

Salātiem:

Rukola

100 g

Ķiršu tomātiņi (sagriezti daiviņās)

100 g

Jāņogas

60 g

Pagatavošana

  • Lielā bļodā liec vistu kājiņas un pievieno kokosriekstu pienu, kokosriekstu eļļu, citronzāli, ingveru, kanēli, sāli un piparus.
  • Visu kārtīgi samaisi un liec ledusskapī, lai marinējas vismaz 30 minūtes.
  • Pēc tam liec uz sakarsēta grila un grilē 20–40 minūtes.
  • Mērces pagatavošana
    Traukā ielej apelsīnu sulu, pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, piparus un visu ar dakšiņu kārtīgi sajauc.
  • Salāti
    Dziļākā traukā liec rukolu, ķiršu tomātiņus un jāņogas.
  • Pievieno mērci un lēnām iecilā to salātos.
  • Pasniedz kopā ar grilētām vistu kājiņām

Receptes

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa kājas asā mērcē ar turku zirņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

60 min

pot

4 pers.

Ceptas cāļa kājas ar dārzeņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

30 min

pot

4 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min