Cāļa kājas asā mērcē ar turku zirņiem

Recipe

Cāļa kājas asā mērcē ar turku zirņiem

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa kājas

4 gab.

Mini burkāniņi

1 saišķītis

Sarkanais sīpols

1 gab.

Ķiploka daiviņas

2 gab.

Konservēti tomāti ar čili

600 g

Konservēti turku zirņi

400 g

Medus

1 ēdk.

Mazo spinātu lapiņas

80 g

Sāls, pipari, olīveļļa

Pagatavošana

  • Pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep brūnas, ar sāli un pipariem pārkaisītas cāļu kājas, tad noņem no pannas un pārceļ cepamveidnē.
  • To vietā liek burkāniņus un cep dažas minūtes, liek klāt uz pusēm pārgriezta sīpola šķēlītes, sasmalcinātus ķiplokus, apmaisot cep mīkstus.
  • Pievieno medu, pārlej konservētos tomātus ar čili, uzkarsē un iemaisa notecinātus turku zirņus.
  • Konservēto zirņu vietā var ņemt iepriekš izvārītus turku zirņus.
  • Visu liek veidnē pie apceptajām cāļu kājām.
  • Veidni liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep gatavu – 25–30 minūtes.
  • Ceptās cāļu kājas izņem, karstā maisījumā iemaisa spinātus un kājas liek atpakaļ asajā mērcē ar turku zirņiem.
  • Var pasniegt ar kuskusu.

Receptes

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Ceptas cāļa kājas ar dārzeņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

30 min

pot

4 pers.

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un…

pot

60 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min