Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Recipe

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

pot

30 min

pot

6 pers.

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno saldumu. Tad tā ir sulīgāka un garšas labāk “sakožas kopā” maigā buķetē. Šoreiz to izmēģinājām, iemarinējot gaļu aveņu mērcē un cepot to cepeškrāsnī. Virtuvi piepildīja neizsakāmi garda aveņu smarža.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Ķekavas vistu stilbiņi

6 gab

Aveņu ievārījums

100 gr

Gaišā sojas mērce

4 ēdamkarotes

Balzametiķis

2 ēdamkarotes

Sāls, olīveļļa

Pagatavošana

  • Vistu stilbiņus liek dziļā panna, pievieno aveņu ievārījumu, sojas mērci, balzametiķi, sāli un pāris ēdamkarotes olīveļļas. Visu samaisa kopā un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
  • Stilbiņus cep 25–30 minūtes. Cepšanas laika vidū var pārliet visu ar mērcīti, kas palikusi pannas dibenā, lai stilbiņi brūnāki. Stilbiņi ir gatavi, kad gaļa atlekusi no to apakšējās daļas.
  • Pasniedz ar svaigiem salātiem vai rīsiem.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Cāļa stilbiņi ar zilā siera mērci

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Ceptas vistas kājas ar citronu un timiānu

|Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” 03.02.2010. Nr.2(6)

pot

1 h 30 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min