Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

Recipe

Cepti vistas stilbiņi ar siera mērci

pot

40 - 45 min

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies šo recepti. Un ja ciemos nāks veģetārieši, man ir pamatotas aizdomas, ka viņi mainīs savus ieradumus. Tik garšīgi stilbiņi, godīgi, sen nav ēsti!”.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa stilbi

8-10 gab.

Milti

1.5 ēdamk.

Kūpināta paprika

1 tējk.

Ķiploku granulas

1 tējk.

Čili pipari

1/2 tējk.

Sāls, pipari

Siera mērcei:

Olu dzeltenumi

3

Eļļa

50-60 ml

Zilais siers

75 g

Krējums

2 ēdamk.

Baltvīna etiķis

1 ēdamk.

Dižonas sinepes

1 ēdamk.

Vorčestera mērce

1/2 ēdamk.

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
  • Bļodā ieber miltus, papriku, ķiploku granulas, čili piparus, sāli, svaigi maltus piparus, samaisa. Pievieno stilbiņus un apmaisa, lai stilbiņi no visām pusēm būtu noklāti ar miltiem. Pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī apm. 30 min.
  • Cepšanas laikā stilbiņus apsmērē ar tiem tauciņiem, kas izdalās. Ja tādu nav vai ir pamaz, var iesmērēt ar parastu eļļu. Iesakām cept režīmā ar ventilātoru.
  • Pagatavo siera mērci. Blenderī vai garā glāzē liek olu dzeltenumus, sinepes, Vorčesteras mērci, etiķi, eļļu, krējumu, sadrupinātu sieru (mazliet atstāj dekoram) un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno…

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa stilbiņi ar zilā siera mērci

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Ceptas vistas kājas ar citronu un timiānu

|Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” 03.02.2010. Nr.2(6)

pot

1 h 30 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min