Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
STILBIŅIEM
Cāļa stilbi
1.5 kg
Ķiploki
3 daiviņas
Malts ingvers
1 tējkarote
Sāls
1 tējkarote
Asās paprikas pulveris
1 tējkarote
Svaiga citrona sula
60 ml
Kokakola
700 ml
Sojas mērce
3 ēdamkarotes
Kukurūzas ciete
1 ēdamkarote
Eļļa cepšanai
100 g
RANCH mērcei
Skābais krējums
150 g
Rūgušpiens
100 g
Sāls
1 tējkarote
Kaltēti pētersīļi
1 tējkarote
Kaltētas dilles
1 tējkarote
Maltais sīpolu pulveris
1 tējkarote
Maltais ķiploku pulveris
1 tējkarote
Svaigi kapāti lociņi
Pagatavošana
- Cāļa stilbiņiem ar nazi noņem ādu, cīpslas un mīkstumu, kas ir ap pašu kauliņu.
- Bļodā sajauc sarīvētus ķiplokus, maltu ingveru, sāli un aso paprikas pulveri. Šajā maisījumā apviļā stilbiņus.
- Voka pannā uzkarsē eļļu un liek cepties stilbiņus 5–7 minūtes pa 2 vai 3 porcijām, lai panna nebūtu pārbāzta un visi stilbiņi apceptos zeltaini.
- Visus apceptos stilbiņus liek pannā, pielej kokakolu un cep 10 minūtes.
- Izņem stilbiņus, pievieno cieti, kas izšķīdināta pāris karotēs karstās kokakolas, un glazūru novāra 5 minūtes.
- Pievieno atpakaļ stilbiņus un maisot cep vēl 5 minūtes, līdz visi stilbiņi noklāti ar lipīgo glazūru.
- Pagatavo svaigo ranch mērci. Visas sastāvdaļas samaisa nelielā bļodiņā un glabā ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.