Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa stilbi
8-10 gab.
Milti
1.5 ēdamk.
Kūpināta paprika
1 tējk.
Ķiploku granulas
1 tējk.
Čili pipari
1/2 tējk.
Sāls, pipari
Siera mērcei:
Olu dzeltenumi
3
Eļļa
50-60 ml
Zilais siers
75 g
Krējums
2 ēdamk.
Baltvīna etiķis
1 ēdamk.
Dižonas sinepes
1 ēdamk.
Vorčestera mērce
1/2 ēdamk.
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepampapīru.
- Bļodā ieber miltus, papriku, ķiploku granulas, čili piparus, sāli, svaigi maltus piparus, samaisa. Pievieno stilbiņus un apmaisa, lai stilbiņi no visām pusēm būtu noklāti ar miltiem. Pārliek uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī apm. 30 min.
- Cepšanas laikā stilbiņus apsmērē ar tiem tauciņiem, kas izdalās. Ja tādu nav vai ir pamaz, var iesmērēt ar parastu eļļu. Iesakām cept režīmā ar ventilātoru.
- Pagatavo siera mērci. Blenderī vai garā glāzē liek olu dzeltenumus, sinepes, Vorčesteras mērci, etiķi, eļļu, krējumu, sadrupinātu sieru (mazliet atstāj dekoram) un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.