Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

Recipe

Cepti cāļa stilbi ar rudens dārzeņiem un brūkleņu mērci

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

MARINĀDEI

"Ķekava" svaigi cāļa stilbi

500 g

Konservēti tomāti

200 g

Svaigs čilli pipars

1 gab.

Citrons

1 gab.

Kajenas pipari

1 tējkarote

Kūpinātas paprikas pulveris

1 tējkarote

Extra virgin olīveļļa

50 g

Ķiploks

4 daiviņas

Medus

30 g

Sāls, pipari

pēc garšas

PIEDEVAS

Burkāni

300 g

Mazie kartupeļi

900 g

Sparģeļi

450 g

Sāls, pipari

pēc garšas

Brūkleņu mērce

Pagatavošana

  • Blenderī liek konservētus tomātus, čili piparu, Kajennas piparus, kūpinātu papriku, ķiplokus, medu un olīveļļu. Sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno citrona mizu un sulu no 1/2 citrona. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Cāļa stilbus liek marinādē un atstāj uz nakti.
  • Dārzeņus nomazgā un notīra, burkānus sagriež mazākos gabalos.
  • Uz cepamās pannas liek kartupeļus un burkānus. Apslaka ar eļļu, pievieno sāli un piparus. Uz atsevišķas pannas liek vistu kājas. Cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes. Dārzeņu pannai pievieno sparģeļus, liek atpakaļ uz 10 minūtēm, līdz visi dārzeņi un vistu kājas ir gatavas. Ja nepieciešams, atstāj cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
  • Pasniedz ar brūkleņu mērci.

Receptes

LOLLIPOP cāļa stilbiņi kolas glazūrā ar svaigo RANCH mērci

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4-6 pers.

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cepti cāļa stilbiņi ar siera mērci

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Ja svētku budžets ir ierobežots – droši izvēlies…

pot

40 - 45 min

Cāļu stilbiņi ar kartupeļiem un žāvētām plūmēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Pat ja gimenē nav tik daudz ēdāju,…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.

Cāļu stilbiņi aveņu mērcē

Aveņu mērce lieliski sader ar putniem un viegliem kūpinājumiem. Vispār gaļai patīk, ka tai pievieno…

pot

30 min

pot

6 pers.

Cāļa stilbiņi ar zilā siera mērci

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Ceptas vistas kājas ar citronu un timiānu

|Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” 03.02.2010. Nr.2(6)

pot

1 h 30 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min