Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
MARINĀDEI
"Ķekava" svaigi cāļa stilbi
500 g
Konservēti tomāti
200 g
Svaigs čilli pipars
1 gab.
Citrons
1 gab.
Kajenas pipari
1 tējkarote
Kūpinātas paprikas pulveris
1 tējkarote
Extra virgin olīveļļa
50 g
Ķiploks
4 daiviņas
Medus
30 g
Sāls, pipari
pēc garšas
PIEDEVAS
Burkāni
300 g
Mazie kartupeļi
900 g
Sparģeļi
450 g
Sāls, pipari
pēc garšas
Brūkleņu mērce
Pagatavošana
- Blenderī liek konservētus tomātus, čili piparu, Kajennas piparus, kūpinātu papriku, ķiplokus, medu un olīveļļu. Sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno citrona mizu un sulu no 1/2 citrona. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Cāļa stilbus liek marinādē un atstāj uz nakti.
- Dārzeņus nomazgā un notīra, burkānus sagriež mazākos gabalos.
- Uz cepamās pannas liek kartupeļus un burkānus. Apslaka ar eļļu, pievieno sāli un piparus. Uz atsevišķas pannas liek vistu kājas. Cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes. Dārzeņu pannai pievieno sparģeļus, liek atpakaļ uz 10 minūtēm, līdz visi dārzeņi un vistu kājas ir gatavas. Ja nepieciešams, atstāj cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
- Pasniedz ar brūkleņu mērci.