Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa stilbi
8 gab.
Saldā čili mērce
150 g
Baltvīns
2 ēdk.
Sojas mērce
2 ēdk.
Rīvēts ingvers
1 ēdk.
Zilais siers
100 g
Skābs krējums
150 g
Majonēze
2 ēdk.
Olīveļļa
Pagatavošana
- Sajauc saldo čili mērci ar sojas mērci, baltvīnu un rīvēto ingveru.
- Ar maisījumu ieberzē cāļu stilbiņus un uz pāris stundām noliek iemarinēties.
- Tad tos apsusina, liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot strauji apcep, pārlaista atlikušo marinādi, pannai uzliek vāku un mazā karstumā uz plīts vai cepeškrāsnī cep gatavus – apmēram 15 minūtes.
- Sadrupinātu zilo sieru sajauc ar krējumu un majonēzi. Ja vajag mērci šķidrāku, piemaisa nedaudz ūdens.
- Ēdot stilbiņus apmērcē zilā siera mērcē, klāt piekož grauzdiņus.