Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recipe

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Māris Kiseļovs

Sastāvdaļas

Karsti kūpināta vista (filejas daļa)

250 g

Pasta

150 g

Mazie spināti

70 g

Konservētas mandarīnu daiviņas sīrupā

170 g

Indijas rieksti

50 g

Terijaki mērce

30 g

Citrona un laima sula

30 g

Ķiploks

1 daiviņa

Cukurs

1 tējkarote

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Sāls

Šķipsniņa

Pagatavošana

  • Pastu vāra pēc instrukcijas uz iepakojuma, noskalo ar aukstu ūdeni, liek bļodā un sajauc ar olīveļļu.
  • Papriku sagriež kubiņos, kūpinātas vistas fileju ar dakšiņu sapluina strēmelēs un pievieno pastai. Var izmantot arī kūpinātu vistu, kas palikusi pāri no iepriekšējās maltītes.
  • Pastai pievieno mazās spinātu lapiņas, Indijas riekstus un nokāstas mandarīna daiviņas bez sīrupa.
  • Atsevišķā trauciņā sajauc terijaki mērci ar ķiploku, citrona vai laima sulu, cukuru un sāli.
  • Salātus pasniedz sajauktā veidā, mērci iejauc īsi pirms pasniegšanas.

Receptes

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Ja no svētku galda palikusi pāri kūpināta vista, noteikti izmēģini šo recepte un izmanto ēdienu…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Kvinojas spēka bļoda ar kūpinātu vistas krūtiņu

Veselīgs, diētisks un vienkāršs ēdiens vasaras sezonas sagaidīšanai.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa gaļas salāti ar šampinjoniem un riekstiem

pot

15 min

pot

4 pers.