Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recipe

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo: Ivars Rapša

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Māris Kiseļovs

Sastāvdaļas

Karsti kūpināta vista

200 g

Burkāni

2 gab.

Kartupeļi

1 gab.

Pastinaks

2 gab.

Selerijas kāti

2 gab.

Sīpols

1 gab.

Dārzeņu buljons

2 gab.

Kausētais siers

150 g

Pētersīļi

1 bunte

Sālītie zemesrieksti

70 g

Eļļa

30 g

Sāls un pipari

Pēc garšas

Pagatavošana

  • Zupas daudzumam atbilstoša izmēra katlā no buljona kubiņiem pagatavo 1 litru dārzeņu buljona.
  • Pastinakus, burkānus un kartupeli nomizo, sagriež vienāda izmēra gabalos un liek vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
  • Uz lielas uguns eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, selerijas kātus un pievieno gatavajiem dārzeņiem.
  • Zupai pievieno kausēto sieru un ar blenderi sablendē vienmērīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  • Pasniedz ar kūpinātas vistas gaļas strēmelēm (var izmantot kūpināto vistu, kas palikusi pāri no citas maltītes), sālītiem zemesriekstiem un sakapātiem pētersīļiem.

Receptes

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Ja no svētku galda palikusi pāri kūpināta vista, noteikti izmēģini šo recepte un izmanto ēdienu…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Kvinojas spēka bļoda ar kūpinātu vistas krūtiņu

Veselīgs, diētisks un vienkāršs ēdiens vasaras sezonas sagaidīšanai.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa gaļas salāti ar šampinjoniem un riekstiem

pot

15 min

pot

4 pers.