Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recipe

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo: Ivars Rapša

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Māris Kiseļovs

Sastāvdaļas

Karsti kūpināta vista

200 g

Burkāni

2 gab.

Kartupeļi

1 gab.

Pastinaks

2 gab.

Selerijas kāti

2 gab.

Sīpols

1 gab.

Dārzeņu buljons

2 gab.

Kausētais siers

150 g

Pētersīļi

1 bunte

Sālītie zemesrieksti

70 g

Eļļa

30 g

Sāls un pipari

Pēc garšas

Pagatavošana

  • Zupas daudzumam atbilstoša izmēra katlā no buljona kubiņiem pagatavo 1 litru dārzeņu buljona.
  • Pastinakus, burkānus un kartupeli nomizo, sagriež vienāda izmēra gabalos un liek vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
  • Uz lielas uguns eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, selerijas kātus un pievieno gatavajiem dārzeņiem.
  • Zupai pievieno kausēto sieru un ar blenderi sablendē vienmērīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  • Pasniedz ar kūpinātas vistas gaļas strēmelēm, sālītiem zemesriekstiem un sakapātiem pētersīļiem.

Receptes

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars “Es pat īsti nezinu kas tas tāds…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Kvinojas spēka bļoda ar kūpinātu vistas krūtiņu

Veselīgs, diētisks un vienkāršs ēdiens vasaras sezonas sagaidīšanai.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa gaļas salāti ar šampinjoniem un riekstiem

pot

15 min

pot

4 pers.