Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

Recipe

Picas rullīši ar kūpinātu vistu un dzērvenēm

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece

Stils: Baiba Prindule-Rence

Foto: Māris Kiseļovs

 

Sastāvdaļas

Karsti kūpināta vista

200 g

Saldēta bezrauga kārtainā mīkla

400 g jeb 4 plāksnes

Tilzītes siers

200 g

Svaigas lielogu dzērvenes

50 g

MĒRCEI

Kečups

70 g

Medus

30 g

Tumšā sojas mērce

10 g

Ķiploki

10 g

Ābolu etiķis

1 tējkarote

Pagatavošana

  • Kārtaino mīklu atkausē.
  • Ķiploka daiviņu sasmalcina ķiplokspiedē un sajauc ar mērces sastāvdaļām.
  • Sieru sarīvē, dzērvenes sagriež šķēlītēs un atkaulotu kūpinātu vistu sadala vienmērīgos gabaliņos. Var izmantot arī no citas maltītes pāri palikušu vistas kūpinājumu daļas.
  • Kārtainās mīklas plāksnes izklāj blakus citu citai, saliek ar garākajām malām kopā, ar dakšiņu saspiež savienojuma vietu un nedaudz izrullē.
  • Uzklāj pagatavoto mērci, tad vienmērīgi izvieto vistu, sieru un dzērvenes.
  • Uzmanīgi aizrullē mīklu, novieto ar šuves vietu uz leju, sagriež vienmērīgos gabalos un kārto uz cepešpannas
  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek rullīšus cepties uz 15–20 minūtēm vai līdz mīkla izcepusies brūna.

Receptes

Pastinaka biezzupa ar zemesriekstiem un kūpinātu vistu

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša Stils: Baiba Prindule-Rence Foto: Māris…

pot

60 min

pot

4 pers.

Pastas salāti ar kūpinātu vistu un mandarīniem

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”. Gatavo: Ivars Rapša un Līva Kārkle-Upeniece Stils: Baiba…

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Ja no svētku galda palikusi pāri kūpināta vista, noteikti izmēģini šo recepte un izmanto ēdienu…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Kvinojas spēka bļoda ar kūpinātu vistas krūtiņu

Veselīgs, diētisks un vienkāršs ēdiens vasaras sezonas sagaidīšanai.

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Cāļa gaļas salāti ar šampinjoniem un riekstiem

pot

15 min

pot

4 pers.