Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

Recipe

Kramblis ar kūpinātu vistu un sēnēm

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Gardā recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars Es pat īsti nezinu kas tas tāds ir – uzkoda? Siltie salāti? Vai tomēr sacepums? Patiesībā, tas nav svarīgi, jo garšīgs tas ir bezgala. Un pasniegt to var gan vienā lielā traukā, gan porcijas trauciņos. Šogad tik daudz krambļi ir  gatavoti, ka gribās arī gadu noslēgt ar kādu fantastisku krambli.

Sastāvdaļas

Karsti kūpināts cālis

1/2

Sēnes

100 g

Sīpols

1

Burkāni

2 gab.

Ķiploka daiviņas

2 gab.

Sojas mērce

2 ēdamkarotes

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

Medus

1 ēdamkarotes

Baltvīna vai ābolu etiķis

2 ēdamkarotes

Pipari

Drupačām:

Milti

100 g

Cietais siers

70 g

Sviests

70 g

Pagatavošana

  • Sīpolu un burkānus nomizo. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež gredzenos vai kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Vistu sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, burkānus un sēnes. Cep, līdz sēnes ir gatavas. Tad pievieno sojas mērci, etiķi, medus, vistu, svaigi maltus piparus, apmaisa un cep vēl minūtes 5.
  • Gatavo drupačas. Sieru sarīvē uz smalkas rīves, ieber bļodā. Pievieno sagrieztu kubiņos sviestu, miltus un ar rokām saberž, līdz veidojas drupačas.
  • Karstumizturīgā formā pārliek vistu un pārkaisa pa virsu ar drupačāsm. Cep 180 grādos līdz drupačas ir viegli brūnas, apm. 15 min.
  • Krambli var pasniegt gan siltu, gan aukstu.
  • Padoms. Pašām drupačām pēc vēlmes var peivienot sausās garšvielas, sēkliņas vai samslacinātus riekstus. Cietā siera vietā var pamēģināt arī zilo sieru. Un pašam pildījumam var kūpinātas vistas vietā izmantot svaigu vistas gaļu, tikai jāpacep būs ilgāk.

Cāļa gaļas salāti ar šampinjoniem un riekstiem

pot

15 min

pot

4 pers.