Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļu aknas
500g
Gāzēts minerālūdens
1 glāze
Citronu sula
1 glāze
Pipari, baziliks, dilles, rukola, ķiploki, paprika, ciedru rieksti, sāls, eļļa
Pagatavošana
- 1 glāzi gāzēta minerālūdens un ½ glāzi citronu sulas ielej bļodā, pievieno sāli un piparus.
- Cāļu aknas sagriež un liek marinēties apmēram vienu stundu.
- Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles, ķiploku, rukolu un papriku, visu kopā liek bļodā un samaisa.
- Pagatavo salātu mērci – ņem ½ glāzi citronu sulas, pievieno eļļu, sāli un piparus.
- Kad aknas iemarinētas, tās cep uz pannas, sviestā 5 – 7 minūtes.
- Kad aknas gatavas, tās pievieno salātiem, samaisa un pārlej ar mērci.
- Svarīgi atcerēties, ka iemarinētas aknas būs gaiši sārtā krāsā.