Cāļa pastēte ar brendiju un žāvētām plūmēm

Recipe

Cāļa pastēte ar brendiju un žāvētām plūmēm

pot

20 min

pot

Vidēji

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa aknas

300 g

Sīpols

1 gab.

Selerijas kāts

1 gab.

Burkāns

1 gab.

Ķiploka daiviņa

1 gab.

Melnās plūmes

12 gab.

Brendijs

4 ēdk.

Saldais krējums

120 g

Sviests

50 g

Timiāns, sāls, pipari

Pagatavošana

  • Sagrieztus sīpolus un selerijas kātu, sarīvētu burkānu, saspiestu ķiploku, timiāna lapiņas un veselas melnās plūmes sautē sviestā, līdz mīksti.
  • Uz citas pannas apcep vistu aknas tā, lai no ārpuses apcepušās, bet vidū vēl sārtas.
  • Pievieno dārzeņiem un sautē kādas 5 minūtes, pielej saldo krējumu un uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
  • Izķeksē melnās plūmes, pievieno brendiju un sablendē.
  • Pēc garšas pieliek sāli un piparus, iemaisa plūmes, liek bļodiņās un gaida, kamēr atdziest.

Dārzeņu salāti ar cāļa aknām

pot

1 h 15 min

pot

4 pers.

Cāļa pastēte ar marinētiem gurķiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa pastēte ar baltvīnu un pistācijām

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa pastēte ar baklažānu un cāļa sirdīm

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa aknu pastēte ar apelsīnu sulu

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min