Dārzeņu salāti ar cāļa aknām

Recipe

Dārzeņu salāti ar cāļa aknām

pot

1 h 15 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļu aknas

500g

Gāzēts minerālūdens

1 glāze

Citronu sula

1 glāze

Pipari, baziliks, dilles, rukola, ķiploki, paprika, ciedru rieksti, sāls, eļļa

Pagatavošana

  • 1 glāzi gāzēta minerālūdens un ½ glāzi citronu sulas ielej bļodā, pievieno sāli un piparus.
  • Cāļu aknas sagriež un liek marinēties apmēram vienu stundu.
  • Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles, ķiploku, rukolu un papriku, visu kopā liek bļodā un samaisa.
  • Pagatavo salātu mērci – ņem ½ glāzi citronu sulas, pievieno eļļu, sāli un piparus.
  • Kad aknas iemarinētas, tās cep uz pannas, sviestā 5 – 7 minūtes.
  • Kad aknas gatavas, tās pievieno salātiem, samaisa un pārlej ar mērci.
  • Svarīgi atcerēties, ka iemarinētas aknas būs gaiši sārtā krāsā.

Cāļa pastēte ar marinētiem gurķiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa pastēte ar baltvīnu un pistācijām

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa pastēte ar baklažānu un cāļa sirdīm

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa pastēte ar brendiju un žāvētām plūmēm

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

20 min

Cāļa aknu pastēte ar apelsīnu sulu

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min