Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa kājas
8 gab.
Citrons pasniegšanai
1
Čili pipari (pasniegšanai)
Svaigs koriandrs (pasniegšanai)
Marinādei nepieciešams:
Olīveļļa
2 ēdamkarotes
Sojas mērce
1 ēdamkarote
Citronu sula
2 ēdamkarotes
Čilli pipars
1 gab.
Mazs sīpols
1 gab.
Ķiploka daiviņas
5 gab.
Ingvera sakne
2 cm
Brūnais cukurs
3 ēdamkarotes
Sāls
2 tējkarotes
Pipari
1 tējkarote
Kanēlis
1 tējkarote
Muskatrieksts
/41 tējkarotes
Kaltēts timiāns
1/2 tējkarote
Karību jūras rīsiem nepieciešams:
Ķiploka daiviņas
2 gab.
Kaltēts timiāns
1/2 tējkarote
Žāvēts oregano
1/2 tējkarote
Malta paprika
1 tējkarote
Garengraudu rīsi
250 gr
Konservētās sarkanās pupiņas
1 bundža
Kokosriekstu piens
250 ml
Ūdens
150 ml
Sāls
1 tējkarote
Pipari
1 tējkarote
Lauru lapa
1 gab.
Eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Marināde:
- Visas marinādes sastāvdaļas ielieciet smalcinātājā un sasmalciniet līdz viendabīgai masai.
- Sajauciet vistas stilbiņus ar ½ marinādi, pārklājiet trauku ar pārtikas plēvi un ļaujiet ledusskapī marinēties vismaz 4 stundas vai nakti.
- Salieciet marinētos vistas stilbiņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, un pārklājiet ar pusi no atlikušās marinādes.
- Cepiet 180 grādos 25 minūtes. Pēc tam ppgrieziet kājas otrādi un pārklājiet ar atlikušo marinādi, un cepiet vēl 25 minūtes.
- Rīsu pagatavošana:
- Katlā uzkarsējiet eļļu, apcep pusminūti tajā sarīvētus ķiplokus.
- Pievienojiet garšvielas un cepiet vēl pusminūti.
- Noskalojiet rīsus, iemērciet katlā, maisot gatavojiet tos 1 minūti. Tad pievienojiet pupiņas, kokosriekstu pienu, ūdeni, sāli, piparus, lauru lapu.
- Kad šķidrums vārās, samaziniet siltumu, līdz tas vienkārši burbuļo, uzlieciet katlam vāku un karsējiet vēl 15 minūtes - līdz rīsi vārās un šķidruma vairs nav.
- Pasniedziet ēdienu ar svaigām citrona šķēlēm, pārkaisītām ar čilli un svaigu koriandru.