Sastāvdaļas
"Ķekava Viegli Gardi gatavot" vistas buljons
750 ml
Kartupeļi
4-6 gab.
Burkāni
3-4 gab.
Svaiga kāpostu galviņa
300 g
Svaigi vai saldēti zaļie zirņi
150 g
Sviests
30 g
Kausētais siers
150 g
Cukurs
1 šķipsniņa
Sāls un pipari
Svaigas dilles
Pagatavošana
- Rūpīgi nomazgājiet un nomizojiet kartupeļus un burkānus. Sagrieziet tos mazos gabaliņos.
- Sagrieziet kāpostu smalkās sloksnēs.
- Katlā uz vidējas uguns izkausējiet sviestu un dažas minūtes pasautējiet sviestā kāpostus un burkānus.
- Pievienojiet ūdeni un buljonu. Kad tas sāk vārīties, pievienojiet sagrieztos kartupeļus un zirņus.
- Vāriet zupu uz nelielas uguns apmēram desmit minūtes, līdz kartupeļi un dārzeņi mīksti.
- Pēc tam pievienojiet kausēto sieru. Pēc garšas, pievienojiet sāli, piparus un šķipsniņu cukura.
- Pasniedzot variet pielikt svaigas sasmalcinātas dilles.