Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Karsti kūpināta vista
200 g
Saldēta bezrauga kārtainā mīkla
400 g jeb 4 plāksnes
Tilzītes siers
200 g
Svaigas lielogu dzērvenes
50 g
MĒRCEI
Kečups
70 g
Medus
30 g
Tumšā sojas mērce
10 g
Ķiploki
10 g
Ābolu etiķis
1 tējkarote
Pagatavošana
- Kārtaino mīklu atkausē.
- Ķiploka daiviņu sasmalcina ķiplokspiedē un sajauc ar mērces sastāvdaļām.
- Sieru sarīvē, dzērvenes sagriež šķēlītēs un atkaulotu kūpinātu vistu sadala vienmērīgos gabaliņos. Var izmantot arī no citas maltītes pāri palikušu vistas kūpinājumu daļas.
- Kārtainās mīklas plāksnes izklāj blakus citu citai, saliek ar garākajām malām kopā, ar dakšiņu saspiež savienojuma vietu un nedaudz izrullē.
- Uzklāj pagatavoto mērci, tad vienmērīgi izvieto vistu, sieru un dzērvenes.
- Uzmanīgi aizrullē mīklu, novieto ar šuves vietu uz leju, sagriež vienmērīgos gabalos un kārto uz cepešpannas
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai, un liek rullīšus cepties uz 15–20 minūtēm vai līdz mīkla izcepusies brūna.