Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Karsti kūpināta vista
200 g
Burkāni
2 gab.
Kartupeļi
1 gab.
Pastinaks
2 gab.
Selerijas kāti
2 gab.
Sīpols
1 gab.
Dārzeņu buljons
2 gab.
Kausētais siers
150 g
Pētersīļi
1 bunte
Sālītie zemesrieksti
70 g
Eļļa
30 g
Sāls un pipari
Pēc garšas
Pagatavošana
- Zupas daudzumam atbilstoša izmēra katlā no buljona kubiņiem pagatavo 1 litru dārzeņu buljona.
- Pastinakus, burkānus un kartupeli nomizo, sagriež vienāda izmēra gabalos un liek vārīties uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz dārzeņi mīksti.
- Uz lielas uguns eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu, selerijas kātus un pievieno gatavajiem dārzeņiem.
- Zupai pievieno kausēto sieru un ar blenderi sablendē vienmērīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Pasniedz ar kūpinātas vistas gaļas strēmelēm (var izmantot kūpināto vistu, kas palikusi pāri no citas maltītes), sālītiem zemesriekstiem un sakapātiem pētersīļiem.