Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Karsti kūpināts cālis
1/2
Sēnes
100 g
Sīpols
1
Burkāni
2 gab.
Ķiploka daiviņas
2 gab.
Sojas mērce
2 ēdamkarotes
Olīveļļa
2 ēdamkarotes
Medus
1 ēdamkarotes
Baltvīna vai ābolu etiķis
2 ēdamkarotes
Pipari
Drupačām:
Milti
100 g
Cietais siers
70 g
Sviests
70 g
Pagatavošana
- Sīpolu un burkānus nomizo. Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Burkānu sagriež gredzenos vai kubiņos. Sēnes sagriež šķēlītēs. Vistu sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē eļļu un ātri apcep sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, burkānus un sēnes. Cep, līdz sēnes ir gatavas. Tad pievieno sojas mērci, etiķi, medus, vistu, svaigi maltus piparus, apmaisa un cep vēl minūtes 5.
- Gatavo drupačas. Sieru sarīvē uz smalkas rīves, ieber bļodā. Pievieno sagrieztu kubiņos sviestu, miltus un ar rokām saberž, līdz veidojas drupačas.
- Karstumizturīgā formā pārliek vistu un pārkaisa pa virsu ar drupačāsm. Cep 180 grādos līdz drupačas ir viegli brūnas, apm. 15 min.
- Krambli var pasniegt gan siltu, gan aukstu.
- Padoms. Pašām drupačām pēc vēlmes var peivienot sausās garšvielas, sēkliņas vai samslacinātus riekstus. Cietā siera vietā var pamēģināt arī zilo sieru. Un pašam pildījumam var kūpinātas vistas vietā izmantot svaigu vistas gaļu, tikai jāpacep būs ilgāk.