Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa kājas
Kokosriekstu piens
100 g
Kokosriekstu eļļa
60 g
Citronzāles stiebriņš (sagriezts)
1 gab.
Nomizots ingvers (smalki sarīvēts)
70 g
Kanēlis
1/2 tējk.
Jūras sāls
pēc garšas
Svaigi malti piecu graudu pipari
pēc garšas
Mērcei:
Apelsīna sula
no 1 gab.
Olīveļļa
2 ēdk.
Brūnais cukurs
10 g
Jūras sāls
pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
Salātiem:
Rukola
100 g
Ķiršu tomātiņi (sagriezti daiviņās)
100 g
Jāņogas
60 g
Pagatavošana
- Lielā bļodā liec vistu kājiņas un pievieno kokosriekstu pienu, kokosriekstu eļļu, citronzāli, ingveru, kanēli, sāli un piparus.
- Visu kārtīgi samaisi un liec ledusskapī, lai marinējas vismaz 30 minūtes.
- Pēc tam liec uz sakarsēta grila un grilē 20–40 minūtes.
- Mērces pagatavošana
Traukā ielej apelsīnu sulu, pievieno olīveļļu, cukuru, sāli, piparus un visu ar dakšiņu kārtīgi sajauc.
- Salāti
Dziļākā traukā liec rukolu, ķiršu tomātiņus un jāņogas.
- Pievieno mērci un lēnām iecilā to salātos.
- Pasniedz kopā ar grilētām vistu kājiņām