Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa kājas
4 gab.
Cigoriņi (nelieli)
2 gab.
sarkanais sīpols
1 gab.
Ķiploka daiviņas
4 gab.
Citrons
1 gab.
Medus
2 ēdk.
Ābolu vai baltvīna etiķis
2 ēdk.
Dažas laurlapas, olīveļļa, sāls, pipari
Pagatavošana
- Cigoriņus pārgriež uz pusēm, pārlej ar karstu ūdeni, patur pāris minūtes, tad nokāš un nosusina.
- Cāļu kājas sakarsētā eļļā apgrozot apcep skaisti brūnas.
- Klāt liek daiviņās sagrieztu citronu un sīpolu, veselas ķiploka daiviņas, cigoriņus un laurlapas (vēlams svaigas).
- Pārslaka olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus, sajauc, lai viss būtu pārklājies ar eļļu un garšvielām, un pārceļ cepamveidnē.
- Medu ar etiķi nedaudz pakarsē, lai medus izkūst, un pārlaista cāļu kājām un dārzeņiem veidnē.
- Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 30 minūtes.
- Pasniedz ar kraukšķīgi apgrauzdētu maizi.