Ceptas cāļa kājas ar dārzeņiem

Recipe

Ceptas cāļa kājas ar dārzeņiem

pot

30 min

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa kājas

4 gab.

Cigoriņi (nelieli)

2 gab.

sarkanais sīpols

1 gab.

Ķiploka daiviņas

4 gab.

Citrons

1 gab.

Medus

2 ēdk.

Ābolu vai baltvīna etiķis

2 ēdk.

Dažas laurlapas, olīveļļa, sāls, pipari

Pagatavošana

  • Cigoriņus pārgriež uz pusēm, pārlej ar karstu ūdeni, patur pāris minūtes, tad nokāš un nosusina.
  • Cāļu kājas sakarsētā eļļā apgrozot apcep skaisti brūnas.
  • Klāt liek daiviņās sagrieztu citronu un sīpolu, veselas ķiploka daiviņas, cigoriņus un laurlapas (vēlams svaigas).
  • Pārslaka olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus, sajauc, lai viss būtu pārklājies ar eļļu un garšvielām, un pārceļ cepamveidnē.
  • Medu ar etiķi nedaudz pakarsē, lai medus izkūst, un pārlaista cāļu kājām un dārzeņiem veidnē.
  • Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep apmēram 30 minūtes.
  • Pasniedz ar kraukšķīgi apgrauzdētu maizi.

Receptes

Vista Jamaikiešu gaumē

Garšvielām bagātā “jerk chicken” jeb vista Jamaikiešu gaumē.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Cāļa kājas asā mērcē ar turku zirņiem

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

60 min

pot

4 pers.

Grilētas vistu kājiņas maigā kokosriekstu marinādē

Saldi pikantā marināde piešķir vistas gaļai īpašu garšu – katrā kumosā sajutīsi gan eksotisko un…

pot

60 min

pot

2 pers.

Cāļa pastēte ar sēnēm

Pašu gatavota pastēte, brokastu maizīti padarīs izsmalcinātu.

pot

60 min