Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa kājas
4 gab.
Mini burkāniņi
1 saišķītis
Sarkanais sīpols
1 gab.
Ķiploka daiviņas
2 gab.
Konservēti tomāti ar čili
600 g
Konservēti turku zirņi
400 g
Medus
1 ēdk.
Mazo spinātu lapiņas
80 g
Sāls, pipari, olīveļļa
Pagatavošana
- Pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep brūnas, ar sāli un pipariem pārkaisītas cāļu kājas, tad noņem no pannas un pārceļ cepamveidnē.
- To vietā liek burkāniņus un cep dažas minūtes, liek klāt uz pusēm pārgriezta sīpola šķēlītes, sasmalcinātus ķiplokus, apmaisot cep mīkstus.
- Pievieno medu, pārlej konservētos tomātus ar čili, uzkarsē un iemaisa notecinātus turku zirņus.
- Konservēto zirņu vietā var ņemt iepriekš izvārītus turku zirņus.
- Visu liek veidnē pie apceptajām cāļu kājām.
- Veidni liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep gatavu – 25–30 minūtes.
- Ceptās cāļu kājas izņem, karstā maisījumā iemaisa spinātus un kājas liek atpakaļ asajā mērcē ar turku zirņiem.
- Var pasniegt ar kuskusu.