Latvijā iecienītais vistas gaļas zīmols “Ķekava” grila sezonu iesācis ar četriem gardiem, ātri pagatavojamiem jaunumiem – svaigiem cāļa gaļas burgeriem, divu veidu karsti kūpinātajām cāļa gaļas mednieku desiņām, kā arī cāļa šķiņķu šašliku KIMCHI marinādē. Turklāt arī visi šie jaunie produkti ir gatavoti no cāļa gaļas, kas audzēta bez antibiotikām. Produktu izstrādes un testēšanas procesā ieguldīti 45 000 eiro.
“Redzam, ka cilvēki arvien biežāk meklē daudzveidīgus, veselīgus un ātri pagatavojamus ēdienus, tāpēc kopā ar “AB Akola group” uzņēmumiem rūpīgi pētām klientu vēlmes un strādājam pie jauniem, mūsdienu dzīvesveidam piemērotiem produktiem. Analizējot pieaugošo burgeru popularitāti un veicot apjomīgas investīcijas jaunu ražošanas iekārtu iegādē, esam priecīgi pirmo reizi piedāvāt pilnīgi jaunu produktu – cepšanai gatavus cāļa gaļas burgerus. Savukārt, jaunas garšas piedāvājam gan klasisko mednieku desiņu, gan gaļas marinējumu cienītājiem, tostarp cāļa šķiņķu šašliku KIMCHI marinādē, kas radīts iedvesmojoties no Latvijā aizvien iecienītākās Korejas virtuves,” stāsta zīmola “Ķekava” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota.
Jaunie cāļa gaļas burgeri ir ne tikai ērti pagatavojami, bet arī īpaši piemēroti aktīvam dzīvesveidam un izbraukumiem dabā. Burgeru gatavošanā ņemti vērā divi galvenie aspekti – kvalitāte, kas nodrošina lielisku garšu un sniedz augstu uzturvērtību, kā arī pagatavošanas ātrums. To sastāvā ir liels olbaltumvielu saturs; 35 % no to enerģētiskās vērtības veido proteīni. Svaigajai burgera gaļai pievienotas garšvielas un tā ir sagatavota apaļā formā, ļaujot to ērti pagatavot. Tā ir ideāli piemērota grilam, piknikam vai vienkāršai maltītei mājās. Cepšanai nepieciešamas vien 8 minūtes.
Jaunais cāļa šķiņķu šašliks bez kaula KIMCHI marinādē izceļas ar intensīvu, atsvaidzinošu un bagātīgu garšu, ko rada fermentētu čili, ķiploku, ingvera un dažādu dārzeņu garšu kombinācija. Šis produkts ir labs olbaltumvielu avots, nesatur pievienoto garšas pastiprinātāju E621, un ir piemērots gan grilēšanai, gan cepšanai cepeškrāsnī. Grilā šašliks būs gatavs vien 15–20 minūtēs, bet cepeškrāsnī aptuveni 25–30 minūtēs. Grilē vai kūpini – garšos izcili!
“Izstrādājot šos jaunumus, domājām, kā papildināt mūsu “Ķekava” grila produktu klāstu ar moderniem, ērti lietojamiem risinājumiem, kas piemēroti aktīvam dzīvesveidam un ātrai maltītei. Vasaras sezona Latvijā ir īsa, tāpēc aicinām izmantot katru iespēju būt pie dabas un baudīt gan jau iemīļotos produktus, gan nogaršot sezonas jaunās garšas. Esam pārliecināti, ka šie produkti kļūs par gardu papildinājumu jebkurai vasaras maltītei – gan nesteidzīgām grila vakariņām draugu lokā, gan ātrai maltītei darba dienas beigās,” uzsver Maija Avota.
Savukārt mednieku desiņas, kas ir jau paaudzēs zināms un pircēju iecienīts produkts ar dūmu īpašo aromātu, šosezon ir atgriezies ar jaunu elpu. Tradicionāli šīs desiņas tiek gatavotas no cūkgaļas vai liellopa gaļas, dažkārt arī no dažādu gaļu sajaukuma. Jaunās “Ķekava” zīmola mednieku desas ir pagatavotas no cāļa gaļas, piedāvājot gardu alternatīvu ar augstu proteīna saturu. Tas sniedz iespēju baudīt savu iecienīto uzkodu, vienlaikus rūpējoties par savu veselību un pilnvērtīgu uzturu.
Mednieku desiņas ar mārrutkiem ir tapušas, iedvesmojoties no pieaugošās klientu vēlmes pēc jauniem un oriģināliem garšu salikumiem. Pikantā nots un aromāts piešķir tradicionālajam produktam neparastu, izteiksmīgu raksturu. Gan klasiskajām mednieku desiņām, gan mednieku desiņām ar mārrutkiem 22% no enerģētiskās vērtības veido proteīni, un arī šos produktus nepieciešams gatavot vien 8 minūtes.
Visi jaunie produkti jau ir pieejami zīmola ”Ķekava” veikalos kā Rīgā, tā reģionos.