Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
MARINĀDEI
"Ķekava" svaigais cālis
1 gab.
Apelsīni
3 gab.
Ķiploks
3 daiviņas
Vistas buljons
125 ml
Sāls, pipari
pēc garšas
KARAMELIZĒTIEM APELSĪNIEM
Apelsīni
3 gab.
Krustnagliņas
1 tējkarote
Brūnais cukurs
4 ēdamkarotes
Malts ingvers
1/2 tējkarotes
Baltie pipari
1/4 tējkarotes
Olīveļļa
Pagatavošana
- Vistu iespējams pagatavot vai nu atvērtu – ar izgrieztu muguras daļu, vai veselu kā klasisku cepeti. Vistu apber ar sāli un pipariem, ko iesmērē ādā.
- Vistas buljonam pievieno apelsīnu mizas, smalki sagrieztus ķiplokus un svaigi spiestu apelsīnu sulu 250 ml.
- Vistu liek karstumizturīgā traukā un aplej ar marinādi.
- Liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm. Izņem no krāsns, apsmērē ar marinādi un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 15 minūtēm. Izņem no krāsns un vēlreiz apsmērē. Liek atpakaļ krāsnī vēl uz 10 minūtes, līdz vista ir zeltaini brūna.
- Sagatavo apelsīnus karamelizēšanai. Apelsīnus sagriež daivās. Pievieno cukuru, ingveru, baltos piparus un krustnagliņas. Izmaisa un pievieno olīveļļu. Liek krāsnī uz 15 minūtēm, līdz tie ir karamelizējušies.
- Kad cepetis gatavs, izņem to no krāsns un atdzesē 15 minūtes pirms griešanas. Pasniedz ar apelsīniem.