“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Recipe

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

Sastāvdaļas

BULJONAM:

Cāļa gaļa ar kauliem - šķiņķi, spārniņi, korpuss

1 kg

Sīpols un burkāns

1 gab. no katra

Pētersīļi

1-2 zariņi

Piparu graudi

6 gab.

Smaržīgo piparu graudi

3 gab.

Baltais un brūnais cukurs

1 tējkarote no katra

Sāls pēc garšas

Ķiploki

3 daiviņas

Ponzu mērce

50 g

Vusteras mērce

15 g

Ingvers

30 g

5 piparu maisījums

1/2 tējkarotes

Čilli pulveris

1/4 tējkarotes

ZUPAI:

"Ķekava" cāļa šķiņķi bez kaula

500 g

Sāls, pipari pēc garšas

Udon nūdeles

150 g

Olas

2 gab.

Sarkanie kāposti

200 gr

Sezama sēklas

20 g

Sezama sēkļu eļļa

40 g

Dekoram - lociņi, koriandrs, svaigi čili un viens laims

Pagatavošana

  • Katlā liek vistas gaļu ar kauliem. Var izmantot spārniņus, šķiņķus, arī tikai korpusus vai mugurkaulu. Visu aplej ar 23 l ūdens, pievieno veselu sīpolu, burkānu, lauru lapas, pētersīļus, melno piparu graudus, smaržīgos piparus, 1 tējkaroti cukura un sāli pēc garšas. Kad ūdens uzvārās, noputo pelēkās putas un turpina vārīt uz lēnas uguns vēl vismaz stundu, vēlams divas, līdz gaļa atdalījusies no kauliem un buljons biezs un taukains.
  • Gatavajam buljonam pievieno ponzu mērci, smalki sagrieztus ķiplokus un ingveru, Vusteras mērci, cukuru un garšvielas. Uzvāra, samazina uguni un atstāj uz 20 minūtēm. Nokāš un pievieno sāli vai cukuru pēc garšas.
  • Nūdeles izvāra sālsūdenī, nokāš, noskalo zem auksta ūdens un viegli apslaka ar olīveļļu.
  • Sarkano kāpostu sagriež plānās šķēlēs. Pievieno sezama sēklu eļļu, sezama sēklas, šķipsnu sāls un viegli saspiež.
  • Lokus, čili un koriandru smalki sagriež.
  • Vistu šķiņķus apber ar sāli un pipariem, liek sakarsētā pannā ar olīveļļu un cep 5 minūtes no katras puses. Noņem no pannas un sagriež plānās šķēlēs.
  • Olas liek katlā ar vārošu ūdeni, vāra 6 minūtes, tad nokāš un atdzesē aukstā ūdenī. Nomizo un sagriež uz pusēm.
  • Bļodās liek nūdeles, kāpostus, vistu šķiņķus, olu. Pārlej ar karstu buljonu.
  • Dekorē ar zaļumiem un laima šķēlīti.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem…

pot

60 min

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min