Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recipe

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Vesels cālis

1 gab.

Franču sinepes

80 g

Medus

80 g

Sāls

1 tējkarote

Svaigi malti melnie pipari

1 tējkarote

Eļļa

2 ēdamkarotes

Sviests

50 g

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  • Veselam broilerim ar nazi vai putnu šķērēm izgriež mugurkaulu un pārgriež to uz pusēm starp krūtiņām.
  • Bļodiņā sajauc sinepes, medu, sāli, piparus un eļļu.
  • Vistas gabalus no abām pusēm noziež ar glazūru un gareniski cauri izdur 2 iesmiņus katram gabalam.
  • Vistu liek uz cepešpannas ar ādas pusi uz leju un cep 20 minūtes.
  • Vistu pagriež otrādi, uzliek sagrieztus auksta sviesta gabaliņus un cep vēl 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem…

pot

60 min

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min