Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
CEPETIM
"Ķekava" svaigais cālis
1,2-1,5kg
Sāls, melnie pipari
Olīveļļa
3 ēdamkarotes
MARINĀDEI
Olīveļļa
3 ēdamkarotes
Ķiploks
1 daiviņa
Oregano vai timiāns
1 tējkarote
Citrona sula
No puses citrona
Sāls
PILDĪJUMAM
Citrons
1/2
Zaļās olīvas
4-5 gab.
Kalamata olīvas
4-5 gab.
Saulē kaltēti tomāto
3 gab.
Pagatavošana
- Sajauc marinādi, ar ko ieziež cāli no ārpuses un zem ādas.
- Cālī liek pildījumu – citronu, olīvas un sagrieztus saulē kaltētus tomātus.
- Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ventilatora režīmā 70–80 minūtes vai gaisa friterī 160 °C temperatūrā 45 minūtes + 190 °C temperatūrā 15–20 minūtes.
- Svarīgi pirms griešanas gaļu atpūtināt vismaz 10–15 minūtes.