Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

Recipe

Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

pot

Sarežģīti

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem – gataviem kļūt par galda centrālo notikumu!

Svaigais cālis ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas paši radīt savu unikālo garšas stāstu. Marinē to pēc saviem ieskatiem – ar citrusaugļiem un garšaugiem, medu un sinepēm vai klasisku ķiploku un piparu maisījumu. Sulīga, kvalitatīva gaļa ļauj izpausties radoši, nodrošinot, ka ikviens svētku galds ir īpašs.

Tiem, kas vēlas bezrūpību un ērtību, “Ķekava”  gatavie marinētie cāļa cepeši  piedāvā plašu garšas izvēli – sākot no pikantiem un aromātiskiem līdz maigākiem, ģimenēm piemērotiem variantiem.

Droši izmanto gaisa fritieri, lai cepeša pagatavošanu padarītu vēl vieglāku un ātrāku.

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo Gatis Lauva. Stils Dagnija Vaivode. Foto Anete Rudmieze

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

CEPETIM

"Ķekava" svaigais cālis

1,2-1,5kg

MARINĀDEI

Sarkanvīns

150ml

Olīveļļa

3 ēdamkarotes

Tomātu pasta

1 ēdamkarote

Ķiploks

3 daiviņas

Rozmarīns

1 tējkarote

Timiāns

1 tējkarote

Sāls, pipari

PILDĪJUMAM

Ābols

1 gab.

Šalotes sīpols

1 gab.

Ķiploks

1 daiviņa

Baltmaize

1-2 šķēles, saplēstas gabaliņos

Sviests

1,5 ēdamkarotes

Salvijas lapiņas

2 gab. vai šķipsna kaltētas

Rozmarīns

1 šķipsna

Rozīnes

1 sauja

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Sajauc marinādi, ar ko ieziež cāli (vislabāk paturēt ledusskapī 3 stundas vai uz nakti).
  • Pagatavo pildījumu - pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku, cep, līdz tie mīksti. Pievieno sagrieztu ābolu un rozīnes, cep 2–3 minūtes. Tad pievieno saplēstu maizi un garšaugus, sajauc, līdz maize uzsūc sviestu.
  • Atdzesē pildījumu un pildi cālī.
  • Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ventilatora režīmā 70–80 minūtes vai gaisa friterī 160 °C temperatūrā 45 minūtes + 190 °C temperatūrā 15–20 minūtes.
  • Svarīgi pirms griešanas gaļu atpūtināt vismaz 10–15 minūtes.

Receptes

Vidusjūras citronu un olīvu cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem…

pot

60 min

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min