Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
CEPETIM
"Ķekava" svaigais cālis
1,2-1,5kg
MARINĀDEI
Sarkanvīns
150ml
Olīveļļa
3 ēdamkarotes
Tomātu pasta
1 ēdamkarote
Ķiploks
3 daiviņas
Rozmarīns
1 tējkarote
Timiāns
1 tējkarote
Sāls, pipari
PILDĪJUMAM
Ābols
1 gab.
Šalotes sīpols
1 gab.
Ķiploks
1 daiviņa
Baltmaize
1-2 šķēles, saplēstas gabaliņos
Sviests
1,5 ēdamkarotes
Salvijas lapiņas
2 gab. vai šķipsna kaltētas
Rozmarīns
1 šķipsna
Rozīnes
1 sauja
Sāls, pipari
Pagatavošana
- Sajauc marinādi, ar ko ieziež cāli (vislabāk paturēt ledusskapī 3 stundas vai uz nakti).
- Pagatavo pildījumu - pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku, cep, līdz tie mīksti. Pievieno sagrieztu ābolu un rozīnes, cep 2–3 minūtes. Tad pievieno saplēstu maizi un garšaugus, sajauc, līdz maize uzsūc sviestu.
- Atdzesē pildījumu un pildi cālī.
- Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ventilatora režīmā 70–80 minūtes vai gaisa friterī 160 °C temperatūrā 45 minūtes + 190 °C temperatūrā 15–20 minūtes.
- Svarīgi pirms griešanas gaļu atpūtināt vismaz 10–15 minūtes.