Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Cāļa aknas
300 g
Sīpols
1 gab.
Selerijas kāts
1 gab.
Burkāns
1 gab.
Ķiploka daiviņa
1 gab.
Melnās plūmes
12 gab.
Brendijs
4 ēdk.
Saldais krējums
120 g
Sviests
50 g
Timiāns, sāls, pipari
Pagatavošana
- Sagrieztus sīpolus un selerijas kātu, sarīvētu burkānu, saspiestu ķiploku, timiāna lapiņas un veselas melnās plūmes sautē sviestā, līdz mīksti.
- Uz citas pannas apcep vistu aknas tā, lai no ārpuses apcepušās, bet vidū vēl sārtas.
- Pievieno dārzeņiem un sautē kādas 5 minūtes, pielej saldo krējumu un uzkarsē līdz pirmajam burbulim.
- Izķeksē melnās plūmes, pievieno brendiju un sablendē.
- Pēc garšas pieliek sāli un piparus, iemaisa plūmes, liek bļodiņās un gaida, kamēr atdziest.