Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
CEPETIM
"Ķekava" svaigais cālis
1,2-1,5kg
Sāls, melnie pipari
Olīveļļa
2 ēdamkarotes
GARŠAUGU SVIESTAM
Sviests, mīksts
100g
Ķiploks
2 daiviņas
Pētersīļi
1 ēdamkarote
Rozmarīns
1 tējkarote
Timiāns
1 tējkarote
Citrona miziņas
PILDĪJUMAM
Citrons
1 gab.
Sīpols
1 gab.
Ķiploks
3 daiviņas
Timiāns
2 zariņi
Zaļumi dekorēšanai
Pagatavošana
- Sajauc garšaugu sviestu, sviestu samaisot ar sīki sagrieztiem garšaugiem.
- Cālim atbrīvo ādu virs krūtiņas un uzmanīgi ieziež sviestu zem ādas.
- Atlikušo sviestu uzsmērē virspusē, pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Cālī liek pildījumu – pārgrieztu citronu un sīpolu, ķiploka daivas un timiānu.
- Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ventilatora režīmā 70–80 minūtes vai gaisa friterī 160 °C temperatūrā 45 minūtes + 190 °C temperatūrā 15–20 minūtes.
- Svarīgi pirms griešanas gaļu atpūtināt vismaz 10–15 minūtes.