Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

Recipe

Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem – gataviem kļūt par galda centrālo notikumu!

Svaigais cālis ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas paši radīt savu unikālo garšas stāstu. Marinē to pēc saviem ieskatiem – ar citrusaugļiem un garšaugiem, medu un sinepēm vai klasisku ķiploku un piparu maisījumu. Sulīga, kvalitatīva gaļa ļauj izpausties radoši, nodrošinot, ka ikviens svētku galds ir īpašs.

Tiem, kas vēlas bezrūpību un ērtību, “Ķekava”  gatavie marinētie cāļa cepeši  piedāvā plašu garšas izvēli – sākot no pikantiem un aromātiskiem līdz maigākiem, ģimenēm piemērotiem variantiem.

Droši izmanto gaisa fritieri, lai cepeša pagatavošanu padarītu vēl vieglāku un ātrāku.

Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Pie Galda”.

Gatavo Gatis Lauva. Stils Dagnija Vaivode. Foto Anete Rudmieze

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

CEPETIM

"Ķekava" svaigais cālis

1,2-1,5kg

Sāls, melnie pipari

Olīveļļa

2 ēdamkarotes

GARŠAUGU SVIESTAM

Sviests, mīksts

100g

Ķiploks

2 daiviņas

Pētersīļi

1 ēdamkarote

Rozmarīns

1 tējkarote

Timiāns

1 tējkarote

Citrona miziņas

PILDĪJUMAM

Citrons

1 gab.

Sīpols

1 gab.

Ķiploks

3 daiviņas

Timiāns

2 zariņi

Zaļumi dekorēšanai

Pagatavošana

  • Sajauc garšaugu sviestu, sviestu samaisot ar sīki sagrieztiem garšaugiem.
  • Cālim atbrīvo ādu virs krūtiņas un uzmanīgi ieziež sviestu zem ādas.
  • Atlikušo sviestu uzsmērē virspusē, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  • Cālī liek pildījumu – pārgrieztu citronu un sīpolu, ķiploka daivas un timiānu.
  • Cep krāsnī 180 °C temperatūrā ventilatora režīmā 70–80 minūtes vai gaisa friterī 160 °C temperatūrā 45 minūtes + 190 °C temperatūrā 15–20 minūtes.
  • Svarīgi pirms griešanas gaļu atpūtināt vismaz 10–15 minūtes.

Receptes

Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vidusjūras citronu un olīvu cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem…

pot

60 min

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min