Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Ķekavas cāļa fileja
2
Cukīnī
2
Sāls
1/3 tējkarote
Pilngraudu milti
2 ēdamkarotes
Ķirbju sēklas
50 gr
Sezama sēklas
50 gr
Ķiploks
1 daiviņa
Ola
1
Dilles
2 ēdamkarotes, sakapātas
Pagatavošana
- Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un apsāla. Sarīvēto masu liek sietā, atstāj uz 5–10 minūtēm un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.
- Tikmēr vistas fileju sagriež smalkos kubiņos.
- Cukīni notecina un pirms izmantošanas ar rokām saspiež, lai tie būtu pēc iespējas sausāki.
- Ķiploku smalki sakapā.
- Lielā bļodā sajauc cukīni, vistas gaļu, ķirbju sēklas, pusi sezama sēklu, dilles, sāli un sakapātos ķiplokus. Pievieno sakultu olu un miltus. Masu samaisas kopā viendabīgu.
- No masas veido apaļas bumbiņas vai plācenīšus, ko apviļā sezama sēkliņās.
- Liek uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.