Cāļa fileja pikantā marinādē

Recipe

Cāļa fileja pikantā marinādē

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

1 kg

Svaiga kinza

1 bunte

Loki

1 bunte

Halapenjo pipars

1 gab.

Šalotes sīpols

1 gab.

Laims

1 gab.

Oregano

1/2 tējkarote

Kumīns

1/2 tējkarote1 ēdamkarote

Cukurs

1 ēdamkarote

Ķiploks

1 daiviņa

Neitrāla augu eļļa

100 ml

Sāls

Pagatavošana

  • Nomizo šalotes sīpolu un ķiploku, sasmalcina.
  • Sasmalcina kinzu, lokus un halapenjo piparu.
  • Liek visu blenderī kopā ar oregano, cukuru un sāli, pavieno augu eļļu, kumīnu un piespiež laima sulu. Blendē līdz vēlamajai konsistencei (rupji vai smalki pēc izvēles).
  • Pusi salsas pievieno vistas filejām, un liek marinēties vismaz 4 stundas, atlikušo zaļumu marinādi liek ledusskapī.
  • Izņem vistas filejas no ledusskapja un ļauj atsilt 1 stundu līdz istabas temperatūrai. Vistas filejas grilē, līdz tās ir gatavas.
  • Pasniedz ar atlikušo salsu.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem,…

pot

25 - 30 min