Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recipe

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

pot

30 min

pot

9 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot arī citos svētkos un kādā tusiņā labio derēs, bet šī recepte ir radīta šim laikam.”

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Cāļa fileja

750 g

Citrona rīvēta miziņa

1/2

Malts kanēlis

1/5 tējkarote

Ķiploka granulas

1/2 tējkarotes

Kanēļa standziņas

Svaigi zaļumi

Sāls, pipari

Pagatavošana

  • Cāļa fileju sagriež mazākos gabalos, pārliek blenderī. Pievieno citrona miziņu, maltu kanēli, ķiploka granulas, zaļumus un visu sasmalcina.
  • No maltās gaļas ar mitrām rokām veido kotletes, kuru vidū iesprauž kanēļa standziņu.
  • Kotletes var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī. Cepeškrāsnī cep 180 grādos 15-20 min.
  • Pasniedz siltas ar kartupeļu vai dārzeņu biezeni vai arī kā aukstas uzkodas. Obligāti pasniedz klāt kādu mērci.
  • Padoms. Es mēģinātu nākamreiz pievienot nevis vienkārši kanēli, bet piparkūku garšvielu vai kādu austrumu garšvielu, kur ir kumīns iekšā. Varētu būt labi.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem,…

pot

25 - 30 min