Cukīni sēklu plācenīši

Recipe

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Ķekavas cāļa fileja

2

Cukīnī

2

Sāls

1/3 tējkarote

Pilngraudu milti

2 ēdamkarotes

Ķirbju sēklas

50 gr

Sezama sēklas

50 gr

Ķiploks

1 daiviņa

Ola

1

Dilles

2 ēdamkarotes, sakapātas

Pagatavošana

  • Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un apsāla. Sarīvēto masu liek sietā, atstāj uz 5–10 minūtēm un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.
  • Tikmēr vistas fileju sagriež smalkos kubiņos.
  • Cukīni notecina un pirms izmantošanas ar rokām saspiež, lai tie būtu pēc iespējas sausāki.
  • Ķiploku smalki sakapā.
  • Lielā bļodā sajauc cukīni, vistas gaļu, ķirbju sēklas, pusi sezama sēklu, dilles, sāli un sakapātos ķiplokus. Pievieno sakultu olu un miltus. Masu samaisas kopā viendabīgu.
  • No masas veido apaļas bumbiņas vai plācenīšus, ko apviļā sezama sēkliņās.
  • Liek uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Receptes

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.  

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.