Cukīni sēklu plācenīši

Recipe

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Ķekavas cāļa fileja

2

Cukīnī

2

Sāls

1/3 tējkarote

Pilngraudu milti

2 ēdamkarotes

Ķirbju sēklas

50 gr

Sezama sēklas

50 gr

Ķiploks

1 daiviņa

Ola

1

Dilles

2 ēdamkarotes, sakapātas

Pagatavošana

  • Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un apsāla. Sarīvēto masu liek sietā, atstāj uz 5–10 minūtēm un ļauj notecēties liekajam šķidrumam.
  • Tikmēr vistas fileju sagriež smalkos kubiņos.
  • Cukīni notecina un pirms izmantošanas ar rokām saspiež, lai tie būtu pēc iespējas sausāki.
  • Ķiploku smalki sakapā.
  • Lielā bļodā sajauc cukīni, vistas gaļu, ķirbju sēklas, pusi sezama sēklu, dilles, sāli un sakapātos ķiplokus. Pievieno sakultu olu un miltus. Masu samaisas kopā viendabīgu.
  • No masas veido apaļas bumbiņas vai plācenīšus, ko apviļā sezama sēkliņās.
  • Liek uz plāts, kas noklāta ar cepamo papīru, un cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cēzara salāti ar cāļu gaļu

Ideja lieliskai un svaigai vasaras maltītei!

pot

20 min

Vistas burgeri

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa uzkodas medus–sezama mērcē

Nedaudz kraukšķīgie un medainie vistas gabaliņi ar kraukšķīgām sezama sēkliņām būs īsts gardums kā lieliem,…

pot

25 - 30 min