Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

Recipe

Citronu risoto ar krāsnī ceptu kraukšķīgu vistu

pot

60 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

 

Sastāvdaļas

Mazās cāļa filejas

1 kg (~8gab.)

Risoto rīsi

200 g

Dārzeņu vai vistas buljons

1 kubiņš

Karsts ūdens

800 ml

Rīveta citrona miziņa

3 gab.

Citrona sula

60 g

Sviests

80 g

Ķiploku daiviņas

3 gab

Rīvēts cietais siers

80 g

Svaigs timiāns

daži zariņi

Sāls

1 tējkarote

Svaigi malti melnie pipari

1 tējkarote

Eļļa

3 ēdamkarotes

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  • Nelielā trauciņā samaisa sāli, piparus, svaiga timiāna lapiņas un olīveļļu.
  • Cāļa filejas apviļā marinādē un noliek ievilkties vismaz 10 minūtes. Pēc tam tās izkārto uz cepešpannas un cep pa 15 minūtēm no katras puses.
  • Katlā izkausē sviestu, pievieno sarīvētās citrona miziņas un sulu kopā ar ķiplokiem. Apcep visu 1 minūti, tad pievieno risoto rīsus un apcep 3 minūtes.
  • Pievieno 200 ml ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš.
  • Maisot gatavo 30–35 minūtes, ik pa brīdim pielejot pārējo ūdeni, kamēr viss ūdens iztērēts.
  • Pašās beigās pievieno sarīvētu cieto sieru. Tad atkarībā no siera sāļuma būs skaidrs, cik daudz sāls pievienot.
  • Risoto pasniedz ar sagrieztu kraukšķīgo fileju.

Sulīgais lipīgās vistas vraps

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, vistas vrapa recepte būs lielisks risinājums kā…

pot

25 - 30 min

pot

1 pers.

Vistas tako

Kad pēc svētkiem ledusskapis pildās ar neapēstiem ēdieniem, šī vienkāršā vistas tako recepte būs lielisks…

pot

20 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja pikantā marinādē

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”. Gatavo: Uģis Veits Stils: Līva Kārkle-Upeniece Foto: Mareks Gaidamovičs

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.

Cāļa filejas kotletes uz kanēļa standziņām

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Pipars  “Šīs kotletes ļoti piestāv Ziemassvētkiem. Protams, tās var pagatavot…

pot

30 min

pot

9 pers.

Taizemes vistas karijs

Pikantā vistas karija recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės”…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Vistas iesmiņi Grieķu gaumē

Recepte tapusi sadarbībā ar ēdienu blogeri Kristina Pišniukaitė, bloga „Ant medinės lentelės” autori.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cukīni sēklu plācenīši

pot

40 - 45 min

pot

2 pers.

Paulas Freimanes vistas cepetis

Svinībās Paula ir galvenā ēdiena gatavotāja, ne tikai tāpēc, ka šī ir iemīļota nodarbe un…

pot

60 min

pot

4 pers.

Cāļa fileja ar rikotas un spinātu pildījumu

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Jogurtā marinēta vista ar ceptu tomātu mērci

pot

1 h 30 min

pot

4 pers.