Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

Recipe

Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa filejas šašliks Tradicionālajā Baltajā marinādē

1 kg

Ziedkāposti

1 kg

Augu eļļa

50 ml

Kurkuma pulveris

1/2 ēdamkarote

Malta kumīns

1/2 ēdamkarote

Malts kardamons

1 tējkarote

Malti Kajennas pipari

1 tējkarote

Malts kanēlis

1/2 tējkarote

Malts koriandrs

1 tējkarote

Pagatavošana

  • Ziedkāpostus sadala vidēja izmēra gabalos, liek bļodā, pievieno eļļu un vienmērīgi apmaisa.
  • Sajauc visas garšvielas un iemaisa pie ziedkāpostiem, pārkaisa sāli, un liek cepties cepeškrāsnī 185 ºC temperatūrā 15–20 minūtes.
  • Kamēr cepas ziedkāposti, grilē cāļa šašliku, pasniedz ar ziedkāpostiem un dabīgu jogurtu

Receptes

Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vidusjūras citronu un olīvu cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Siera mērce ar vistu un makaroniem

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot…

pot

30 min

pot

4 pers.

Vienas pannas pasta ar vistu un vistas buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens.  Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot…

pot

15 min

pot

4 pers.

Sēņu risoto ar dārzeņu buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

Slinkā lazanjas zupa ar liellopu buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā recepte, pagatavota izmantojot gatavu…

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Tako burgers

Recepte radīta žurnāla “Pie Galda” īsraidījumam “Izaicini šefpavāru” sadarbībā ar Gati Lauvu Skaties video recepti…

pot

15 min

pot

2 pers.

Kraukšķīgo tortilju uzkodas ar siera mērci un gvakamoli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Filmu vakaram vai draugu pasākumam, šī lieliskā…

pot

20 min

Vistas klimpu zupa ar gatavo vistas buljonu

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šī vienkāršā un gardā zupas recepte, pagatavota…

pot

40 - 45 min

pot

6 pers.