Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

Recipe

Cāļa filejas šašliks ar karija ziedkāpostiem

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

Gatavo: Uģis Veits

Stils: Līva Kārkle-Upeniece

Foto: Mareks Gaidamovičs

Sastāvdaļas

Cāļa filejas šašliks Tradicionālajā Baltajā marinādē

1 kg

Ziedkāposti

1 kg

Augu eļļa

50 ml

Kurkuma pulveris

1/2 ēdamkarote

Malta kumīns

1/2 ēdamkarote

Malts kardamons

1 tējkarote

Malti Kajennas pipari

1 tējkarote

Malts kanēlis

1/2 tējkarote

Malts koriandrs

1 tējkarote

Pagatavošana

  • Ziedkāpostus sadala vidēja izmēra gabalos, liek bļodā, pievieno eļļu un vienmērīgi apmaisa.
  • Sajauc visas garšvielas un iemaisa pie ziedkāpostiem, pārkaisa sāli, un liek cepties cepeškrāsnī 185 ºC temperatūrā 15–20 minūtes.
  • Kamēr cepas ziedkāposti, grilē cāļa šašliku, pasniedz ar ziedkāpostiem un dabīgu jogurtu

Receptes

Lēni gatavota liellopa gaļa sarkanvīna mērcē

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis izsmalcinātais ēdiens, pateicoties gatavajai mērce, būs…

pot

4 - 5 h

pot

7 pers.

Cukini-vistas bumbiņas ar siera mērci

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Šis vienkāršais un sātīgais ēdiens, pateicoties gatavajai…

pot

40 - 45 min

pot

2-3 pers.

Mac’n’Cheese jeb makaroni ar sieru

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Mac’n’cheese jau 1769. gadā tika iekļauts Anglijas…

pot

30 min

pot

2 pers.

Kraukšķīgo tortilju uzkodas ar siera mērci un gvakamoli

Viegli  un gardi gatavot – to var ikviens. Filmu vakaram vai draugu pasākumam, šī lieliskā…

pot

20 min