logo logo
  • Mūsu vistas

  • Par mums

  • Ilgtspējīgs bizness

  • Darba iespējas

  • Kontakti

  • lv

    arrow
    • lv

  • lv

    arrow arrow
    • lv

  • Search

Aizvērt

close

Apraksts
  • Kontakti

  • Par mums arrow arrow
    ĶEKAVA 55 Misija, vīzija un vērtības Mūsu zīmoli Vadība Atbalsta politika
  • Darba iespējas
  • Mūsu produkti arrow arrow
    Marinēta gaļa Cīsiņi, sardeles Desas Kūpināta gaļa Svaiga gaļa Cepamdesas Ceptie produkti Produktu katalogs
  • Jaunumi arrow arrow
    “Ķekava” zina, ko celt svētku galdā!
  • Receptes arrow arrow
    Maltītes Cepeši Salāti Sviestmaizes Uzkodas Zupas Grila receptes
  • Ilgtspējīgs bizness arrow arrow
    Energoresursu pārvaldības politika Kvalitātes un pārtikas drošības politika Darba un veselības aizsardzības politika Vides aizsardzības politika Atbalsta politika Attīstības projekti Komercdarbības politika
  • Audzēts bez antibiotikām arrow arrow
    VISTU vai neko!
  • Mūsu vistas arrow arrow
    Jautājumi par vistas gaļu Veselīgs uzturs, uztura piramīda Interesanti fakti Cāļu video
  • Kombinētās lopbarības rūpnīca 
  • Gada pārskati
  • Ķekava Foods – Akola Group
  • Jaunumi
  • Padomi, kā pareizi uzglabāt un pagatavot…

Padomi, kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā

04.06.2018

Visi jaunumi

arrow

Padomi, kā pareizi uzglabāt un pagatavot vistas gaļu karstā laikā

Monday, 4. June 2018.

Karstais laiks daudzus mudina doties piknikā un ieturēt maltīti dārzā, kas nozīmē – jāpievērš īpaša uzmanība pareizai pārtikas, jo īpaši gaļas, uzglabāšanai un gatavošanai. Vistas gaļa ir viena no iecienītākajām vasaras maltīšu sastāvdaļām, tādēļ Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs “Putnu fabrika Ķekava” sniedz padomus, kādu vistas gaļu izvēlēties un kam pievērst īpašu uzmanību, plānojot maltīti.

Gaļas pareiza glabāšana un pārvadāšana.

Vistas gaļai vienmēr ir jāatrodas aukstumā! Gaļas uzglabāšanas temperatūrai veikalā ir jāatbilst ražotāja noteiktajam standartam, un gaļai ir jāatrodas aukstuma vitrīnā. Jāpievērš uzmanība arī gaļas krāsai – tai jābūt veselīgai, gaļa nedrīkst būt pelēcīga vai ar zaļganu nokrāsu. Gaļu var pārbaudīt, to pasmaržojot. Aromātam ir jābūt svaigam, bez nepatīkamas smakas.

Arī pēc gaļas iegādes tās uzglabāšanas laikam ārpus ledusskapja jābūt pēc iespējas īsākam, tādēļ, pārvadājot gaļu, ir ieteicams izmantot speciālas aukstuma somas. Jāatceras, ka ražotāja norādītais gaļas derīguma termiņš ir spēkā tikai tad, ja tiek ievēroti pareizi glabāšanas un pārvadāšanas apstākļi!

Izvēloties marinētu gaļu, jāpievērš uzmanība marinādes veidam.

Karstam laikam piemērota ir marinēta vistas gaļa. Marinādei pievienotās garšvielas pagarina gaļas uzglabāšanas laiku un mikroorganismi tajā vairojas lēnāk. Tomēr jāpievērš uzmanība marinādes veidam. Tādas marinādes sastāvdaļas kā etiķis, sāls un dažādi garšaugi, piemēram, ķiploki vai sīpoli, paildzina gaļas uzglabāšanas laiku, savukārt majonēze un kefīrs ir produkti, kas bojājas ātrāk.

Tiem, kuri paši gatavot marinādi nevēlas, vistas gaļu var pirkt jau gatavā marinādē atbilstoši savai gaumei. “Ķekava” marinēto produktu klāstā ir 20 dažādi produkti, kas ir piemēroti kā prasmīgiem grilēšanas meistariem, tā iesācējiem, jo gaļa ir viegli un ātri pagatavojama un plašu garšu daudzveidību. No šī gada “Ķekava” arī grila produkciju piedāvā paaugstinātā kvalitātē ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām”.

Karstā laikā priekšroka ir atkaulotai gaļai un filejai.

Karstās dienās vēlams izvēlēties atkaulotu gaļu un fileju, jo tā ir ne vien vieglāk pagatavojama, bet uzglabājas daudz labāk nekā gaļa, kurā ir kauli. Balto gaļu, to skaitā vistas gaļu, organisms pārstrādā ātrāk, savukārt sarkanās gaļas pārstrādes process ir ilgāks, kas var izraisīt smaguma sajūtu.

Gaļu ir ieteicams uzglabāt veselu un sagriezt tikai īsu brīdi pirms pagatavošanas. Tiem, kuri mēdz uzglabāt gaļu saldētā veidā, jāatceras, ka vistas gaļu nav vēlams atkausēt istabas temperatūrā, to labāk darīt ledusskapī. Gaļu, kas ir atkausēta, otrreiz saldēt vairs nedrīkst!

Vienmēr jāizvēlas kvalitatīva gaļa.

Gaļas kvalitātes noslēpums slēpjas tās ražošanā – jo rūpīgāka pieeja vistu audzēšanai un ražošanai, jo augstvērtīgāks produkts. “Ķekava” ir pirmais gaļas ražotājs Baltijā un viens no nedaudziem Eiropā, kurš ir ieviesis ražošanu bez antibiotikām, ko pircējam apliecina marķējums “Audzēts bez antibiotikām”. Šobrīd antibiotiku patēriņš “Ķekavā” ir viens no viszemākajiem Eiropas Savienībā un vienā līmenī ar tādiem kvalitātes līderiem kā Norvēģija, Islande un Zviedrija. Augstā labturība ir priekšnosacījums, kas ļauj uzņēmuma, pasargāt putnus no saslimšanas un nodrošināt īpaši kvalitatīvu gaļu. Vidēji gadā 90% putnu “Ķekavā” izaug neslimojot un bez saskares ar antibiotikām.

Jaunumi

Skatīt vairāk

Produktu jaunumi

19.02.2025

“Ķekava Foods” paplašina produktu klāstu ar jaunumiem – gatavām mērcēm un buljoniem

Produktu jaunumi

26.11.2024

“Ķekava” zina, ko celt svētku galdā!

Produktu jaunumi

27.10.2022

Jaunie sezonas produkti sildošām vakariņām

Produktu jaunumi

28.03.2022

“Ķekava” pavasara jaunumi – gardumi katrai gaumei

Produktu jaunumi

27.04.2020

Pircēju iecienītākais gaļas produkts pērn – “Ķekava” cāļa šķiņķi īpašā gardēžu marinādē

Produktu jaunumi

04.06.2018

Pieci soļi līdz izcili gardas gaļas pagatavošanai uz grila

Produktu jaunumi

21.05.2018

“Putnu fabrika Ķekava” sāk ražot pirmo grila produkciju Baltijā ar marķējumu “Audzēts…

Produktu jaunumi

07.06.2017

“Ķekava” pirmais produkts ar marķējumu “Audzēts bez antibiotikām” nonāk veikalos

Produktu jaunumi

20.03.2017

Vistas gaļa bez antibiotikām un bez hormoniem

Produktu jaunumi

09.12.2016

Mēs piedāvājam pareizos cīsiņus Hot-Dog pagatavošanai

Produktu jaunumi

07.10.2016

Omlete ar nagetiem, spinātiem un makaroniem

Produktu jaunumi

11.11.2015

Ķekava un Bauskas produkti izstādē Anuga 2015

Seko mums!

Jaunākais no "Ķekava" Facebook konta

Katram pa “Ķekava” gardumam pie rokas un, aiziet, ciemos pie draugiem, lai izbaudītu vasaras kopābūšanas prieku! 😎☀️ Neej tukšām rokām – izvēlies augstvērtīgos.

Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
#VISTUvaineko
@kekavalv
Seko mums Instagram
Seko mums LinkedIN
Chicken on one leg
logo logo logo logo

AS “Ķekava Foods”
Ziemeļu iela 55, Ķekava, Ķekavas novads, LV-2123, Latvija

Sīkdatņu politika Business to Business Privātuma politika

Mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu labāku mājas lapas lietošanas pieredzi.

Uzzināt vairāk