Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Vesels cālis
1 gab.
Franču sinepes
80 g
Medus
80 g
Sāls
1 tējkarote
Svaigi malti melnie pipari
1 tējkarote
Eļļa
2 ēdamkarotes
Sviests
50 g
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
- Veselam broilerim ar nazi vai putnu šķērēm izgriež mugurkaulu un pārgriež to uz pusēm starp krūtiņām.
- Bļodiņā sajauc sinepes, medu, sāli, piparus un eļļu.
- Vistas gabalus no abām pusēm noziež ar glazūru un gareniski cauri izdur 2 iesmiņus katram gabalam.
- Vistu liek uz cepešpannas ar ādas pusi uz leju un cep 20 minūtes.
- Vistu pagriež otrādi, uzliek sagrieztus auksta sviesta gabaliņus un cep vēl 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.