Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

Recipe

Uz pusēm pārgriezta cāļa cepetis sinepju un medus glazūrā

pot

40 - 45 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Recepte tapusi žurnālam “Pie galda”.

 

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Vesels cālis

1 gab.

Franču sinepes

80 g

Medus

80 g

Sāls

1 tējkarote

Svaigi malti melnie pipari

1 tējkarote

Eļļa

2 ēdamkarotes

Sviests

50 g

Pagatavošana

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  • Veselam broilerim ar nazi vai putnu šķērēm izgriež mugurkaulu un pārgriež to uz pusēm starp krūtiņām.
  • Bļodiņā sajauc sinepes, medu, sāli, piparus un eļļu.
  • Vistas gabalus no abām pusēm noziež ar glazūru un gareniski cauri izdur 2 iesmiņus katram gabalam.
  • Vistu liek uz cepešpannas ar ādas pusi uz leju un cep 20 minūtes.
  • Vistu pagriež otrādi, uzliek sagrieztus auksta sviesta gabaliņus un cep vēl 20 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

Receptes

Sarkanvīna un rozmarīna cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vidusjūras citronu un olīvu cāļa cepetis

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Cāļa cepetis klasiskā garšaugu sviestā

Ziemassvētkos parūpējies par siltu mājas sajūtu un lielisku aromātu virtuvē ar “Ķekava” cāļa cepešiem –…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Vistas cepetis apelsīnu marinādē

Ziemassvētku cepetis smaržīgā apelsīnu marinādē.

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

“ĶEKAVAS VISTIŅAS” Ramen zupas latviskā versija

Izmēģini klasiskās ķīniešu ramen zupas latvisko versiju ar grillētu vistas šķiņķīti.

pot

1,5 - 2h

pot

4 pers.

Pildīts cālis ar zaļumiem un kausēto sieru

pot

60 min

pot

4 pers.

Elbakjanu ģimenes svētku cepetis

Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens Elbakjanu ģimenes loceklis. Mamma,…

pot

1 diena

pot

4 pers.

Aijas Vītoliņas vistas cepetis

Pasniedz ar austrumnieciskiem citrona rīsiem vai dzelteniem rīsiem, kas iekrāsoti ar kurkumu, vai ceptiem asiem…

pot

60 min

pot

4 pers.

Austrumu cepetis

Jebkura gaļas marināde, kurā tiek izmantota teriyaki mērce, rezultātā rada austrumniecisku noskaņu, un šī recepte…

pot

1 - 1,5 h

pot

4 pers.

Sāļais krēms „Putas”

Sāļais krēms būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

pot

60 min