Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Kūpināts cāļa giross
200 g
Dažādas salātlapiņas
70 g
Cietais siers
80 g
Ābols (zaļš)
1/2
Milti
1/2 ēdamkarote
Mērcei:
Dižonas sinepes
1 ēdamkarote
Citrona sula
1/2
Olu dzeltenumi
3
Cukurs, sāls, pipari
Pagatavošana
- Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Sieru nelielās čupiņās ber uz paplātes un liek cepeškrāsnī cepties, līdz siers ir izkusis. Tad paplāti izņem no krāsns un atstāj atdzist.
- Ābolu sagriež plānās šķēlēs. Girosu sagriež šķēlēs.
- Gatavo mērci. Olu dzeltenumus saputo ar sinepēm. Tad pievieno citrona sulu, sāli, cukuru un svaigi maltus piparus pēc garšas un vēlreiz kārtīgi uzputo.
- Uz šķīvjiem kārto salātu lapas, ābolu un girosa šķēles, salauztus siera čipšus. Salātus izdekorē, pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.
- Padoms. Salātiem var pievienot zirnīšu dīgstus, lociņus, piparmētras. Siera čipsiem arī var pievienot kādas sēkliņas vai garšvielas.