Selerijas salāti ar kūpinātu cāli

Recipe

Selerijas salāti ar kūpinātu cāli

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

pot

Viegli

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

Sastāvdaļas

Kūpināti cāļu šķiņķi

2 gab.

Selerijas sakne

400 g

Mīkstas, žāvētas plūmes

150 g

Saldskābi āboli

2 gab.

Valrieksti

100 g

Citrona sula

no 1 gab.

Skābs krējums

300 g

Sāls, cukurs, pipari

Pagatavošana

  • Cāļa šķiņķīšus sagriež gabaliņos.
  • Seleriju nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tāpat sarīvē arī ābolus un sajauc ar citrona sulu.
  • Plūmes sagriež sloksnītēs, riekstus sadrupina.
  • Visus sagatavotos komponentus sajauc.
  • Krējumam pievieno tikai šķipsniņu sāls, 1 tējkaroti cukura un piparus.
  • Mērci pārlej un iecilā salātos.
  • Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl cukuru, sāli vai piparus.

Rīsu salāti ar žāvētu vistu

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

Kūpināta cāļa pastēte

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

15 min