Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Kūpināti cāļu šķiņķi
2 gab.
Selerijas sakne
400 g
Mīkstas, žāvētas plūmes
150 g
Saldskābi āboli
2 gab.
Valrieksti
100 g
Citrona sula
no 1 gab.
Skābs krējums
300 g
Sāls, cukurs, pipari
Pagatavošana
- Cāļa šķiņķīšus sagriež gabaliņos.
- Seleriju nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tāpat sarīvē arī ābolus un sajauc ar citrona sulu.
- Plūmes sagriež sloksnītēs, riekstus sadrupina.
- Visus sagatavotos komponentus sajauc.
- Krējumam pievieno tikai šķipsniņu sāls, 1 tējkaroti cukura un piparus.
- Mērci pārlej un iecilā salātos.
- Pagaršo un, ja vajag, pievieno vēl cukuru, sāli vai piparus.
- Gatavo gudri - ja no iepriekšējām ēdienreizēm palikusi pāri kūpināta vista, šie salāti būs lielisks veids kā neatstāt pārtikas atlikumus.