Rīsu salāti ar kūpinātu vistu

Recipe

Rīsu salāti ar kūpinātu vistu

pot

25 - 30 min

pot

4 pers.

pot

Vidēji

Izmantotais produkts

Sastāvdaļas

Kūpināti cāļa šķiņķi

3 gab.

Žāvētas dzērvenes

1 sauja

Žāvētas aprikozes

1 sauja

Grauzdētas mandeles

100 gr

Saulē kaltēti tomāti (var būt arī eļļā)

10 gab

Savvaļas rīsi

250 gr

Kazas siers

100 gr

Olīveļļa

50 ml

Svaigs ananass

1/4

Svaigs baziliks

Pagatavošana

  • Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai tā, lai tie būtu irdeni.
  • Tikmēr var sagatavot pārējās salātu sagataves, vistu saplūkāt mazākos gabaliņos, tomātus sagriezt plānās strēmelītēs, ananasu sagriezt mazos kubiņos, aprikozes ceturtdaļās vai vēl sīkāk.
  • Pagatavo mērci. Sablendē kopā atliktās aprikozes, kazas sieru un olīveļļu.
  • Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz ar mērci.
  • Gatavo gudri - ja no iepriekšējām ēdienreizēm palikusi pāri kūpināta vista, šie salāti būs lielisks veids kā neatstāt pārtikas atlikumus.

Receptes

Selerijas salāti ar kūpinātu cāli

Recepte no žurnāla “Ievas Virtuve” specizlaiduma “Garšīgās vistas”. Izdevniecības “Žurnāls Santa” arhīvs.

pot

25 - 30 min

pot

2 pers.

Kūpināta cāļa pastēte

Ja pēc svētkiem pāri palikuši kūpinātas vistas gabaliņi, pastēte būs lielisks risinājums to notiesāšanai līdz…

pot

15 min