Izmantotais produkts
Sastāvdaļas
Kūpināti cāļa šķiņķi
3 gab.
Žāvētas dzērvenes
1 sauja
Žāvētas aprikozes
1 sauja
Grauzdētas mandeles
100 gr
Saulē kaltēti tomāti (var būt arī eļļā)
10 gab
Savvaļas rīsi
250 gr
Kazas siers
100 gr
Olīveļļa
50 ml
Svaigs ananass
1/4
Svaigs baziliks
Pagatavošana
- Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai tā, lai tie būtu irdeni.
- Tikmēr var sagatavot pārējās salātu sagataves, vistu saplūkāt mazākos gabaliņos, tomātus sagriezt plānās strēmelītēs, ananasu sagriezt mazos kubiņos, aprikozes ceturtdaļās vai vēl sīkāk.
- Pagatavo mērci. Sablendē kopā atliktās aprikozes, kazas sieru un olīveļļu.
- Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz ar mērci.
- Gatavo gudri - ja no iepriekšējām ēdienreizēm palikusi pāri kūpināta vista, šie salāti būs lielisks veids kā neatstāt pārtikas atlikumus.